Naftalin Kimyasal Maddesi Nerelerde Kullanılıyor

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naftalin Kimyasal Maddesi Nerelerde Kullanılıyor




Naftalin kimyasal maddesi nerelerde kullanılıyor

Naftalin kimyasal maddesi nerelerde kullanılıyor

Anestezide kullanıldığı doğru mu?

Evlerde giyim eşyalarına temasında insana zarar oranı?

Soluma yoluyla vücuda ve solunum yollarına zararları, sürekli kullanımında belirtiler nedir? Bağımlılık yapması için sigarada kullanılan bu madde direk teneffüs yoluyla bağımlılık yaptığı gözlenmiş doğru mu?

Avrupada yasaklanmış Türkiye’de her yerde, pazarlarda bile satışı serbest 100-200 mt geriden kokusu insanın solunum yollarını rahatsız ediyor Neden yasaklanmıyor?

Naftalin (C10H8), havada kolayca süblimleşebilen beyaz bir katı maddedir Petrol, kömür gibi fosil yakıtlarında doğal olarak bulunur Hava ile karışınca yanıcı özellik gösterir Kullanıldığı yerlere gelince, tuvaletlerde kötü koku giderici olarak, elbise dolaplarında zararlı böcekleri uzak tutması ve ferah bir koku vermesi için, deri tabaklamak için, böcek ilacı yapımı gibi kullanım alanları vardır Tıp alanında da çeşitli ilaçların yapımında naftalin ve türevlerinin kullanılmaktadır Anestezide kullanılıyor olması çok şaşırtıcı bir şey olmaz

Naftaline temas etmenin ve uzun süre naftaline maruz kalmanın sağlık açısından kesinlikle zararları vardır 20 ppb (part per billion yani 1 milyar partikül içerisinde 20 partikül) sınırı sağlık açısından tehlike arz eder Solunma yapılan ortamda bulunması 10 ppm (1 metreküp havada yaklaşık 50 mg) ile sınırlandırılmıştır (Amerika standartları, ülkemizde böyle bir sınırlama olduğunu sanmıyorum) Ama biz buradan hareketle ortamın hacmine göre kullanılabilecek naftalin miktarını hesaplayabiliriz Daha detaylı hesaplama yapmak isteyen olursa naftalinin 20 °C deki yoğunluğu 4,42 g/cm³ Uzun süre ya da aşırı solunması sonucu kırmızı kan hücrelerine zarar verir Bitkinlik, halsizlik, solgun beniz gibi belirtileri olan kansızlık rahatsızlığı baş gösterebilir Ayrıca mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, bayılma, ciğerlerde hasar meydana getirebilir Gözleri de tahriş edebilir Sadece solunum yoluyla değil temas edilmesi durumunda cilt ile de vücuda geçe bilir ve çeşitli zararlar meydana getirebilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.