Richard J. Roberts Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Richard J. Roberts HayatıRichard J Roberts 1943 yılında doğdu, John ve Derby, İngiltere Edna Roberts (kızlık soyadı Allsop) tek çocuğu Babam bir motor mekanik ve annem ev hanımı oldu Ben dört yaşındayken Bath taşındı ve ben kendimi bir Batoniyen düşünün Benim ilköğretim Christ Church bebek okul ve Aziz Stephen ortaokul oldu Aziz Stephen azından ben benim ilk gerçek hocası, müdürü Sayın Broakes karşılaştı Matematik benim ilgi teşvik çok zaman harcadı O bana alışılmadık bir şey fark gerekir O sorunları ve beni çözmek ve hala bulmaca ve mantıksal bulmaca meydan okuma keyfini için bulmaca üretecektir En önemlisi, ben bu mantığı da öğrenmiş ve matematiğin eğlenceli! "Korkunç" 11 + sınav geçtikten sonra, Şehir Hamamı Boys (kayın Cliff) Okul geçti Şu anda ben, bulmacaları çözmek için ödenen görünüyordu bir dedektif olmak istedim Ben bir hediye olarak bir kimya aldığınızda Bu hızla değişti Yakında seti ile gelen deneyler bitkin ve daha az dünyevi olanlar hakkında okumaya başladım Bunsen brülörleri, kazanlar, matara ve bardak gibi daha ilginç bir aparat satın alındı Babam, benim çabaları bugüne kadar destekleyici, bir formika üst, çekmece, dolap ve raflar ile birlikte büyük bir kimya kabine oluşturulması için düzenlenmiştir Bu benim için bir gurur ve sevinç uzun yıllar oldu Babam sayesinde, oyuncak mağazaları değil kimyasalların kaynağı oldu yerel bir eczacı araya geldi Ben kısa bir süre havai fişek ve diğer karışımlar keşfetti Neyse ki, ben o yıllarda, hiçbir ciddi yaralanma ya da yanık ile atlattı Ben bir kimyager olmak zorunda biliyordu Ben annem tarafından çok erken ders olan, tutkulu bir okuyucusu Ben heyecanla kimya Bulabildiğim tüm kitaplar devoured Okulda Örgün kimyası karşılaştırma tarafından sıkıcı görünüyordu ve benim performans rutin oldu Buna karşılık olağanüstü iyi matematik yaptı ve sınıfları ve sınav yoluyla kolaylıkla kalkmıştı Okulda bu yıl boyunca da sevdi hangi, satranç keşfetti ve tüketen bir tutku, bilardo ve bilardo oldu 15 yaşındayken, ben kolayca O seviye sınavları geçti ve daha sonra Matematik, Fizik ve Kimya bilimleri alanında uzmanlaşmak başladı Egzersiz için Mağaracılık sporu keşfetti ve yakındaki Mendips en çok hafta sonları kapalı geçirecekti 16 yaş itibaren okul sıkıcı buldum ve benim ilk denemem başarısız oldu A-level Fizik Bu, üniversiteye giriş için gerekli olan ve bu yüzden tekrar etmek için fazladan bir yıl kaldı Bu sefer görkemli yaptı ve Sheffield Üniversitesi, mükemmel Kimya Bölümü, çünkü benim ilk tercihi kabul edildi Kimya, Fizik ve Matematik İlk yıl sonra, Biyokimya ikinci yılında bir yan konu olarak seçti Ben nefret Sadece hayal edilebilecek en donuk deneylerin gerekli ezberci öğrenme ve laboratuar oluşuyordu ders vermektedir Bu yıl içinde ve Kimya üzerinde tamamen konsantre olabilir minnettar oldu Ben bir üst ikinci sınıf onur derecesi ile 1965 yılında mezun oldu David Ollis, Organik Kimya Profesörü, bir lisans olarak, gerçekten benim hayal yakaladı - Onun ders, problem çözme, ezberleme vurguladı daha bulmaca! Neyse ki, onun doktora olarak beni kabul etti öğrenci ve Brezilyalı bir ağacın öz odunu bir parça bulundu neoflavonoids keşfetmeye başladı İki adet şans izledi Benim ağaç ilginç yeni bileşiklerin kendi payına daha fazla içerdiği ve ben yetenekli bir öğretmen kanıtladı olağanüstü bir post-doktora öğrencisi, Kazu Kurosawa ile bir laboratuar konuldu O sadece neden yapılmalı diye açıkladı sağ deneyler dile getirdi Bir yıl içinde ben aslında yeterli benim tez ve araştırma yapmak için nasıl bir anlayış vardı Ben, burnumu takip eden sonraki iki yıl geçirdikten okuma ve deneme lüksü vardı Bu süre zarfında, benim araştırma kariyerinin gidişatı değiştirmek için John Kendrew tarafından bir kitapta rastladım Kristalografisi ve Cambridge MRC Laboratuvar odaklanan moleküler biyoloji tarihinin erken nitelendirdi Bu "moleküler biyoloji" benim ilk pozlama ve ben bağladım oldu Doktora sonrası çalışmalar için, ben, bir organik kimyacı kabul ve moleküler biyoloji içine bir yol sağlayabilir bir laboratuvar yapıyor biyokimya aradı Neyse ki, Jack Strominger bana düşündüğümden gibi bir konumda değil, Wisconsin teklif etti, ama o sadece Harvard Üniversitesi'nde Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Profesörü atandı olduğu Ailem bir dış sıcaklık 4 Logan Havaalanı'nda pist boyunca yürüdü, 1 Ocak 1969 ° F ve yeni bir hayata başlamak, esen büyük bir rüzgar Önümüzdeki dört yıl harika Çoğunlukla, ilk bakışta bir sisin içinde olmasına rağmen, öğrendim Herkes kısaltmalar konuştu: DNA, RNA, ATP, UDP GlcNAc Neyse ki iki Avustralyalı, Aubrey Egan ve Allen Warth yakın daireme yaşadı ve biz her gün birlikte laboratuar ve dışarı götürmek istiyorsunuz Bu yarım saatlik günlük ulaşım mesafeleri biyokimya sınıf oldu Yavaş yavaş jargon öğrendim Almak için yaptığı proje bu yana üçüncü bir Avustralyalı Tom Stewart sabırla tRNAs, dünyaya bana kılavuzluk yaptı Ben, bakteri hücre duvarının biyosentezinde yer bir tRNA sıralama iş atandı 1969 yılında, sadece bir avuç tRNAs çoğunlukla Holly ve çağdaşları tarafından tanıtıldı kimyasal teknikleri ile daha önce sıralı olmuştu Ancak, bir kaç ay ve daha okuma içinde yeni bir yöntem, Fred Sanger Cambridge laboratuvar öncülük, çok daha iyi olduğuna karar verdi 1970'li yılların sonlarında, ben sıralama başlatmak ve Cambridge tekniklerini öğrenmek için bir aylık bir süre kalmak için yola tRNAGly yeterince saf hale başardı Ne harika bir zaman! Ben uyku hatırlamıyorum ama Fred ve diğer ünlü araştırmacı toplantı heyecanı hatırlıyorum, çoğu Kendrew kitabında yer vardı Bu moleküler biyolog olarak benim karar doğrulanmış bir kafa bir deneyim oldu Harvard benim, benim küçük sıralama işlemi, Boston ve birçok araştırmacı, ilk teknikleri öğrenmek için geldi Benim kendi sıralama başarılı oldu ve ben bu doktora sonrası dönemde iki Doğa kağıtları başardı Harvard terk zamanı geldiğinde ben İngiltere'ye geri dönmek istedim ve Edinburgh bir iş için başvurdu Bu arada, Jim Watson ("" Watson) dizisi SV40 birisini arıyor olduğunu söyledi Mark Ptashne tarafından yaklaştı Ben daha önce Jim karşılanmazsa vardı ve çoğunlukla dinledi sırasında 10 dakikalık görüşmenin ardından bana iş teklif üzerinden awed! Bu zorlu bir proje, bir laboratuar ve gerekli tüm set-up para desteği Jim açıklama ve iyi bir maaş teklif, para ile daha heyecan verici yaptı Edinburgh gelen karar için bir ay ve hiçbir kelime, ben bu teklifi geri çevirmek için çok iyi olduğuna karar verdi Eylül 1972 yılında, Cold Spring Harbor taşındı |
Richard J. Roberts Hayatı |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Richard J. Roberts HayatıDaha önce 1972 yılında, ben Harvard Tıp Okulu'nda Dan Nathans tarafından verilen bir seminere katıldı O bir enzim, Endonuclease R, açıklanan özel parçalar halinde tutunmaya DNA olabilir Bu kadar benim sonraki araştırma kariyerinin şekline oldu Sanger, RNA küçük RNA molekülleri üzerinde uygulama için bol vardı, çünkü sıralama, ancak uygun bir DNA molekülleri gelişmişti Nathans 'restriksiyon enzimi küçük DNA molekülleri izole etmek için acil bir şekilde verdiğini fark etti Elbette farklı özgüllükleri restriksiyon enzimleri ile daha fazla olması gerekir DNA dizi ulaşılabilir görünüyordu ve coşkulu oldu Cold Spring Harbor hareket üzerine, ben, Endonuclease R ve o zaman bilinen birkaç diğer restriksiyon enzimleri hazırlıkları yapmak için yola çıktı Biz de yeni olanlar için sistematik bir arama başladı Ben daha önce hiç çalışmamıştım beri ben de, bazı DNA yapılmadı! Restriksiyon enzimi başarısı önemli bir faktör, son derece yetenekli bir teknisyen, Phyllis Myers, 1973 yılında bana katıldı O bizim enzim toplama kaleci ve dünya çapında bilim adamları için değerli bir kaynak haline geldi Biz sürekli olarak diğer araştırmacılar örnekleri gönderdi ve ziyaretçi akınına uğruyor Cold Spring Harbor Her toplantı azaltacak bir enzim olup olmadığını görmek için DNA tüpleri taşıyan bir kaç kişi getirdi Dünyanın ilk restriksiyon enzimleri dörtte üçü benim laboratuvar keşfedilen veya karakterize edilmiştir O gün bir sürü arkadaş yapılmadı! Dizisi SV40 DNA Planları Cold Spring Harbor ulaştıktan kısa bir süre sonra terk edildi Bunun yerine biz Adenovirüs-2 DNA dikkat döndü Ulf Pettersson laboratuvar benim gelmeden önce kısa bir süre bu sistem getirmişti ve bu boyutu bakteriyofaj lambda, prokaryotik moleküler biyoloji birçok muhteşem gelişmeler yer almıştı benzer olduğu için iyi bir model sistem görünüyordu DNA haritasını başladı Benzer çalışmalar Cold Spring Harbor Joe Sambrook laboratuarında yürütülen ve sonunda Phil Sharp ile ortak yayın yol ediliyordu 1974 yılında, ilk kez Harvard Üniversitesi'nde tanıştığı Richard Gelinas, Adenovirüs-2 mRNA başlatılması ve sonlandırma sinyalleri karakterize etmek için laboratuar katıldı Fikir, sonra onun bir kısıtlama parçası ve sıra upstream bölge konumu, harita, sıralı bir mRNA'nın 5'-sonu oldu Bu organizatörü olacaktır Projeye başlamadan kısa bir süre sonra, mRNA kapakları keşfetti ve kapaklı oligonükleotidler için bir test geliştirdi DNA mRNA ana gövde yanında kodlanmış değildi aynı kapaklı oligonükleotid, başlamak için geç mRNA'ların görünüyordu şaşırtıcı bulgu ile ortaya çıkana kadar iyi görünüyordu Bunun için mükemmel biyokimyasal kanıtlar vardı, ama gerçek kanıtı zor oldu Mart 1977 yılında, Adenovirüs-2 mRNA'ların için önerilen bölünmüş yapısı doğru olduğunu göstermek için sağ deney çarptı Louise Chow ve Tom Broker, iki yetenekli elektron mikroskopistlere en önemli deney bizimle işbirliği yapmayı kabul etti Biz iki farklı kodlama bölgeleri sağlam bir mRNA literatürde bölünmüş yapısını görselleştirmek için umuyordu 5'-sonu için kodlama bölgenin konumu hakkında bir tahmin dayanarak, uygun DNA parçalarının yaptı Tahmin için neden yanlış olduğu ortaya çıktı, ama neyse ki Parçanın zaten çalıştı! Son olarak, doğrudan görselleştirme elektron mikroskobu bölünmüş genler görebiliyordu Bizim kendi çalışma RNA kırpılması yer dizilerinin bir analiz döndü Joe Sambrook ve Walter Keller bu sıralı benim laboratuvar geç Adenovirüs-2 mRNA'ların ve Sayeeda Zain 5'-end ortak lideri dizisi klonlanmış Daha sonra tam Adenovirüs-2 DNA dizisi üstlendi Bu bir çok bilgisayar yazılım geliştirme gerektiriyordu ve ben Richard Gelinas ve bu çabaya öncülük Tom Gingeras şanslıydı 1978 yılında, bu hala nispeten yeni bir etkinlik oldu ve özellikle biyolojik olarak kabul edilmez Bilgisayarlar için gerekli modern biyolojinin ve birkaç yıldır Stony Brook Üniversitesi ile uzaktan kumandalı Jim Watson, ikna edici bir sorun vardı Sonunda, NIH (Phil Sharp, bu hibe gözden site ziyaret ekibi başkanı) fon almayı başardı ve bu alanda hala etkin Benim en son çalışma, DNA metilazlar alanında Nobel konuşmasını belirtildiği gibi olmuştur 1992 yılında New England Biolabs, araştırma reaktifler, en önemlisi kısıtlama enzimler, temel araştırma yürüten 150 bireylerin küçük bir özel şirket taşındı 1974 yılında Cold Spring Harbor restriksiyon enzimleri üreten ve satan bir şirket başlaması gerektiğini Jim Watson ikna etmeye çabaladılar O, yapılacak herhangi bir para vardı düşünce, reddetti Bu kısa bir süre sonra Don Tarak, New England Biolabs kurucusu ve başkanı, kendisi ile küçük bir bodrum çalışma vardı, karısı ve bir teknisyen araya geldi Onlar, ilk restriksiyon enzimini satmaya başlamak üzereydik Hızla büyüyen koleksiyonu hakkında söyledim ve baş danışman olarak atandı Şimdi, benim iyi arkadaşım, Ira Schildkraut ile ortak Araştırma Direktörü Biyoloji çalışmalarının ana temasını nasıl işlediğini anlamak istiyorsak, biz birlikte çalıştığımız moleküllerin yapısını bilmek gerektiğini inanç yoğunlaşmıştır Bu makromoleküllerin sırasını bilmek ve kataloglama bu metilasyon gibi herhangi bir değişiklik anlamına gelir Proteinler için, 3 boyutlu yapısı ve post-translasyonel değişiklik çok önemlidir Bu ikinci bölge, benim gelecekteki çalışmaları için bir hedef Bilim hayatım boyunca ben, beni dünyaya geri getirmek ve bana, çok hayat Bilim yanı sıra savored olduğunu hatırlatacaktır arkadaşlarınız ve ailenizle sahip olduğumuz için şanslıyız Müzik çok zevk ve toplamak, özellikle video oyunları oynamayı seviyorum Ben, büyük bir sevinç ve rahatlık kaynağı olmuştur eşim Jean ve benim çocuklarım, Alison, Andrew, Christopher ve Amanda minnettarım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|