|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, fizik, ile, ilgili, mesleği, mühendisliği |
![]() |
Fizik Mühendisliği Mesleği İle İlgili Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fizik Mühendisliği Mesleği İle İlgili BilgiFizik Mühendisliği Mesleği ile ilgili bilgi Uzaydaki yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik Mühendisliği Programının Amacı : Fizik Mühendisliği bölümü, doğadaki maddelerin yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapar ![]() Fizik Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Fizik Mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik Mühendisliği Gereken Nitelikler : Fizik Mühendisliği bölümlerinde okumak isteyen bir kimsenin, maddenin yapısı, davranışı ve özelliklerine ilişkin konulara karşı ilgisi ve yaratıcı gücü olmalıdır ![]() ![]() Fizik Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : HACETTEPE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ANKARA MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GAZİANTEP MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Fizik Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Fizik mühendisliği programını bitirenlere "Fizik Mühendisi" ünvanı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik Mühendislerinin Çalışma Alanları : Bölümden mezun olan öğrenciler modern teknoloji kullanan kamu ve özel sektör kurumlarında çalışmaktadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|