Mutfak Eşyalarını Uzun Süre Kullanın

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Eşyalarını Uzun Süre Kullanın




İşte size mutfak eşyalarınızı uzun süre kullanmanın ipuçları: Gümüşlerinizi pamuklu kumaşla temizleyin, çelik eşyaları uzun süre suda bekletmeyin Kristalleri dolaba yerleştirirken de arada mesafe bırakmayı unutmayın

Porselen
Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın

aaaal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir

Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın

Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir

Kristal
Kristalleriniz daima sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için elinizdeki yüzükleri de çıkarın Ağız kısımları bardakların en ince ve en hassas kısımları olduğu için bardakları ters çevirmeyin

Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında mesafe bırakın Çünkü kristaller yüksek sıcaklıkta genleşip diğer parçalara değerek kırılabilir

Gümüş
Gümüş, oksitlendiği ve karardığı için saklanmaya uygun değildir Bu yüzden gümüşlerinizi sık sık kullanın Gümüşlerinizi saklamak istediğinizde yassı ve kumaş kaplı kutuları tercih edin Böylece aksesuvarlarınızı, toz ve kararmaya neden olan diğer kükürt kaynaklarından korumuş olursunuz

Gümüşlerinizin rengini ve parlaklığını koruması için pamuklu bir kumaş ile temizleyin Gümüşlerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzak tutun Gümüşlerinizi cilalarken aşındırmayan bir bez veya doğal kılları olan bir diş fırçası kullanın Gümüşlerinizi sıvı deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın Bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin

Eğer bıçaklarınızın ağzı paslanmaz çelikten yapılmış ise diğer gümüşlerinizle birlikte yıkamayın Çünkü üzerlerinde siyah noktalar oluşabilir Bulaşık makinesi kullanmak zorunda kalırsanız gümüşlerinizi yemek takımlarınızın uzağına yerleştirin ve makine kurutma programına geçmeden eşyalarınızı makineden çıkarın Tuz da gümüşün oksitlenmesine sebep olur Eğer sürekli kullanmıyorsanız, tuzluk ve biberliklerinizin içini kaldırmadan önce boşaltın

Çelik
Çelik takımlarınızı leke olmaması için uzun süre suda bekletmeyin Temizliği sıcak ve köpüklü suyla yapın Eğer bulaşık makinesinde yıkayacaksanız yumuşak bir deterjan kullanın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.