Turkcenin Yillar İcinde Degisimi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turkcenin Yillar İcinde DegisimiTurkcenin Yillar icinde degisimi Bu yazıda Türkçe'mizin yıllar içindeki değişimini göreceğiz,Kısa ve öz anlatılmış; Yıl: 1967 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı![]() Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim![]() "Yıl: 1977 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim![]() "Yıl: 1987 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim![]() "Yıl: 1997 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Fenâ hâlde kal geldi yâni![]() Ama bu iş bizi bozar dedim Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim![]() Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selam' dedim![]() "Yıl: 2007 "Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yani ![]() Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni![]() Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik ![]() Sarıl oğlum dedim, bu manita senin![]() 'Naber yavrum ?'"Aslında Yıl: 2027 İngilizce terimlerin Türkçe telaffuzları var neyse yine koyalım, "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden ![]() Off, ay dont nov âbi yaa![]() Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita![]() 'Hay beybi![]() '"2027 belki abartı gelebilir fakat böyle gidilirse bu manzarayı görmemiz olasıdır esen kalın ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|