|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ile, ilgili, isim, isimler, soruları, tamlamaları, test |
![]() |
İsimler Ve İsim Tamlamaları İle İlgili Test Soruları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsimler Ve İsim Tamlamaları İle İlgili Test Sorularıİsimler ve İsim Tamlamaları İle İlgili Test Soruları 1 ![]() 1 2 Gün yeni açılan paketti 3 Anıları yakıyordum ucundan 4 5 Bu dizelerdeki numaralanmış sözcüklerden hangisi isim değildir? a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 2 ![]() a) Bütün kitapları, bu kutucuğa yerleştirecektim ![]() b) Kapının önünde bizi bekleyen kediciği kucakladım ![]() c) Bu evdeki her odacıkta küçük bir yatak vardı ![]() d) Oğlunun minicik adımları ona inanılmaz gibi gelmişti ![]() e) Şu tepeciğin ardında büyük bir çiftlik var ![]() 3 ![]() Akılsız başın derdi var Sırtımı kamburlaştırdı Çektiklerim Önümde, sarp Dik bir yol Sonunu bilmediğim Bu dizelerde ad durum eki almış kaç sözcük vardır? a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 4 ![]() a) Şiirden mutlaka bir ders çıkarmaya kalkmayalım ![]() b) Yapıtlarından birinde bu kasabayı anlatıyordu ![]() c) Bu cümleyi onun romanından almıştım ![]() d) İzmir’den yıllar önce ayrıldığını öğrendim ![]() e) Bu tabloyu karşı duvardan indirmişler ![]() 5 ![]() a) Okyanusun dalgaları kadar kocaman umutlar içindeydim ![]() b) Böyle insandan başka ne beklenirdi? c) Saçları çok çabuk uzuyordu ![]() d) Seyirciler, şarkıcıyı yürekten alkışladılar ![]() e) Okula gitmeden seninle konuşacağım ![]() 6 ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() “-ler, -lar” eki yukarıdaki cümlelere aşağıdaki anlamlardan hangisini katmamıştır? a) Çoğul b) Soy c) Saygı d) Abartma e) Her 7 ![]() a) Çalışma masasının üzerinde buruşturulup atılmış kağıtlar vardı ![]() b) Güldüğünde inci dişleri dikkati çekiyordu ![]() c) Takvim yapraklarını atmaz, biriktirirdi ![]() d) Bu deri ceketi yeni almış galiba ![]() e) Karşı tarafa bu asma köPage Rankingüden geçiliyor ![]() 8 ![]() a) Çocuğu iki yıl önce kızamıktan ölmüştü ![]() b) Düşünceleri herkesin ilgisini çekmişti ![]() c) Arkadaşların önce bu oteldeydi ![]() d) Dertlerin bittiği biteceği yoktu burada ![]() e) Kitabı bir ay sonra piyasaya çıkacak ![]() 9 ![]() ![]() Aşağıdakilerin hangisinde bu durum örneklenmez? a) Dedem koynunda yattıkça benimsin ey güzel vatan ![]() b) Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur ![]() c) Vapur, kayalık sahilimize uğramaya cesaret edemedi ![]() d) Çağımızın en kolay, en rahat taşıtı uçaktır ![]() e) Gülü seven, dikenine katlanır ![]() 10 ![]() a) Takım, bu maçta da dağıldı ![]() b) Ordu, fındıklarıyla ekonomik etkinliğe sahiptir ![]() c) Sınıf, bu söze kahkahayla güldü ![]() d) Kafile, iki gün hiç durmadan yürüdü ![]() e) Sürü, akşama doğru kente indi ![]() CEVAPLAR: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|