|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, çalışma, faaliyetler, geniş, hakkında, kuruluşu, marmara, üniversitesi |
![]() |
Marmara Üniversitesi Kuruluşu Çalışma Ve Faaliyetler Hakkında Geniş Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Üniversitesi Kuruluşu Çalışma Ve Faaliyetler Hakkında Geniş BilgiMarmara Üniversitesi kuruluşu çalışma ve faaliyetler hakkında geniş bilgi 16 Ocak 1883′ de “Hamidiye Ticaret Mektebi Alisi“ ismi altında Ticaret ve Ziraat Orman ve Maadin nezaretine bağlı olarak Cağaloğlu’ nda İstanbul Kız Lisesi’ nin arkasında bir evde eğitime başlamış olan kurumumuz 1887‘de ilk mezunlarını (13 kişi) vermiştir ![]() ![]() ![]() 1915 yılında yapılan değişiklikle okul iki kademeli (kısmi evvel, kısmi sanı) hale getirilmiştir ![]() Cumhuriyet döneminin başlamasıyla (1923 – 1924 ders yılı) okul üç kademeli hale getirilmekte (Orta Ticaret Mektebi – Yüksek Ticaret Mektebi ve İstanbul Ulumu Aliye-i Ticarriye Mektebi) ve İktisat vekaletine bağlanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite1959 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi haline dönüşmüş, 1982 yılında da Marmara Üniversitesi olarak Üniversiteler kurumları arasında yer almıştır ![]() Marmara Üniversitesi’nin bugünkü temel karakteristiği 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası’nda öngörülen amaç ve ana ilkelere uygun olarak Ulu Önder’ in öngördüğü, çağdaşlaşma öncüleri arasına katılmış, demokrat, eşitlikçi ve dinamik bir yükseköğretim kurumu düzeyine ulaşmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marmara Üniversitesi, 1982 – 1983 eğitim öğretim yılında dokuz fakülte, bir yüksekokul, bir enstitü ile eğitim ve öğretime baslamıştır ![]() ![]() ![]() Fakülteler Atatürk Eğitim Fakültesi Dişhekimliği Fakültesi Eczacılık Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İlahiyat Fakültesi İletişim Fakültesi Mühendislik Fakültesi Teknik Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Sağlık Eğitimi Fakültesi Linkler http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|