|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
boğaziçi, bölümleri, çalışmaları, hizmetleri, kuruluşu, üniversitesi |
![]() |
Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri Çalışmaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri ÇalışmalarıBoğaziçi üniversitesi kuruluşu bölümleri hizmetleri çalışmaları Robert Kolej bir eğitmen, mucit, teknisyen, mimar ve kurucu olan Dr ![]() ![]() ![]() Çok yönlü ve yetenekli bir dahi olan Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşitli alternatifler düşünüldükten sonra, Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceleri Ahmet Vefik Paşa arazisini satmak istememiş, fakat daha sonra Sultan II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuçta, 4 Haziran 1869′da Padişah izin hükmünü vermiş, ilk binanın köşetaşı yerleştirilmiş ve ismi Hamlin Hall olarak atanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mr ![]() ![]() ![]() ![]() Kolej arazisi üzerinde ikinci bina 1881 yılında Profesör Alexander Van Milligen tarafından inşa edilen konuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1895 yılından, 1919 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan John Steward Kennedy, Kolej’e cömert yardımlarda bulunmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mr ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri ÇalışmalarıDr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamlin Hall tamamlanır tamamlanmaz, Hazırlık Bölümü’nün ayrı bir binada yer alması gerektiği anlaşılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda Dodge Jimnastik Salonu da Kampüs’teki taşocağından çıkarılan mavi kireçtaşından inşa edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1929 yılında, Bayan Olivia Phelps Stokes aynı zamanda Hazırlık Bölümü öğrencileri için Theodorus Hall’un arkasına inşa edilen jimnastik salonunun da finansmanını sağlamıştır ![]() ![]() Bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak kullanılan Washburn Hall, Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() Anderson Hall veya bugünkü adıyla Fen-Edebiyat Binası da 1913 yılında tamamlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() 1903 yılında Gates başkan olunca, Robert Kolej daha fazla genişleme ve de modernleşmeye hazırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1912 sonbaharında, Mr ![]() ![]() ![]() ![]() Henrietta Washburn Hall veya bugünkü adıyla Social Hall, Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() John Sloane Reviri ise 1913-1914 yılları arasında inşa edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Van Milligen Kütüphanesi 1932 yılında tamamlanmıştır, aynı zamanda da idari personele barınma imkanı sağlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1932 yılında Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri ÇalışmalarıBaşkan Wright’ın zamanında (1935-1943), Dr ![]() ![]() ![]() 1944 yılında, Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1958 yılında ise Türk hükümetinden gerekli izni almayı başardı ![]() ![]() ![]() 1912 yılında kurulan Mühendislik Okulu’na ek olarak , 1959 yılında da İşletme Okulu ve Dil-Bilim Okulu kuruldu ![]() 1961 yılında Mr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mart 1971′de Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Robert Kolej mezunu olan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite hem fiziksel hem de akademik olarak genişlemeye devam etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak şunu rahatça ifade etmek gerekir ki Robert Kolej’in kusursuz akademik gelenekleri, artan kampüs olanakları ve nüfusuyla, bugünkü Bogaziçi Üniversitesi’nin çekirdeğini oluşturmuştur ![]() Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Başkanları: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri ÇalışmalarıLİSANS EĞİTİMİ VEREN BÖLÜMLER Eğitim Fakültesi # Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi # Eğitim Bilimleri # İlk Öğretim # Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi # Yabancı Diller Eğitimi Fen-Edebiyat Fakültesi # Batı Dilleri ve Edebiyatı # Çeviribilim # Felsefe # Fizik # Kimya # Matematik # Moleküler Biyoloji ve Genetik # Psikoloji # Sosyoloji # Tarih # Türk Dili ve Edebiyatı # İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi # İktisat # İşletme # Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Mühendislik Fakültesi # Bilgisayar Mühendisliği # Elektrik-Elektronik Mühendisliği # Endüstri Mühendisliği # İnşaat Mühendisliği # Kimya Mühendisliği # Makina Mühendisliği Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu # Turizm İşletmeciliği # Uluslararası Ticaret # Yönetim Bilişim Sistemleri Yabancı Diller Yüksek Okulu # Almanca Fransızca Birimi # İleri İngilizce # İngilizce Hazırlık LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VEREN ENSTİTÜLER Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Biyo-Medikal Mühendisliği Enstitüsü Çevre Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü # Bilgisayar Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Elektrik- Elektronik Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Endüstri Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Finans Mühendisliği (M ![]() ![]() # Fizik (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Anabilim Dalı (M ![]() ![]() # İnşaat Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Kimya (M ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Üniversitesi Kuruluşu Bölümleri Hizmetleri Çalışmaları# Kimya Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Makina Mühendisliği (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Matematik (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Moleküler Biyoloji ve Genetik (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (M ![]() ![]() # Nükleer Mühendislik (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Otomotiv Mühendisliği Yüksek Lisans Programı # Sistem ve Kontrol Mühendisliği (M ![]() ![]() # Tıbbi Sistemler ve Bilişim Tezsiz Yüksek Lisans Programı (M ![]() ![]() # Yazılım Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (M ![]() ![]() Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü # Deprem Mühendisliği # Jeodezi # Jeofizik Sosyal Bilimler Enstitüsü # Avrupa Çalışmaları (M ![]() ![]() # Bilişsel Bilim (M ![]() ![]() # Çeviribilim (Ph ![]() ![]() # Dilbilim (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Eğitim Bilimleri (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Eleştiri ve Kültür Araştırmaları (M ![]() ![]() # Ekonomi ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans Programı (M ![]() ![]() # Executive MBA Programı- Işletme Bölümü # Felsefe (M ![]() ![]() # İktisat (M ![]() ![]() ![]() ![]() # İngiliz Dili ve Edebiyatı (M ![]() ![]() ![]() ![]() # İşletme (M ![]() ![]() ![]() ![]() # İşletme Bilişim Sistemleri Programı (M ![]() ![]() # Konferans Çevirmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (M ![]() ![]() # Psikoloji (M ![]() ![]() # Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Sosyoloji (M ![]() ![]() # Tarih (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Türk Dili ve Edebiyatı (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Yabancı Diller Eğitimi (M ![]() ![]() ![]() ![]() # Yazılı Çeviri Yüksek Lisans Programı (M ![]() ![]() # Yönetim Bilişim Sistemleri (M ![]() ![]() Otelcilik Meslek Yüksek Okulu # Turizm İşletmeciliği (İkinci öğretim) Diğer Birimler # Beden Eğitimi # Güzel Sanatlar Kaynak: http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|