Kürtçe Öğretmenliği İçin Başvurular Başladı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Artuklu Üniversitesi, 'Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı' açtı

Kürtçe'nin seçmeli ders olacağının açıklanmasının ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi, 'Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı' açtı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerisi üzerine, Artuklu Üniversitesi, Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için çalışma başlattı

Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı bünyesinde, tezsiz yüksek lisans programına 500 öğrenci alınacak

Adaylar, bir yıllık programın ardından Kürtçe öğretmeni olarak atanacak

Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof Kadri Yıldırım

"Kürt Dili Edebiyatıyla ilgili alan dersler Bunlar ağırlıklı olmak üzere, gramer, imla, diksiyon, edebiyat bilgileri, kısmen de öbür kültürel bilgiler içeren dersler Bir de formasyonu almayan öğretmen adaylarımıza bizim buradaki eğitim bilimleri bölümü, öğretim üyeleri elemanları tarafından kendilerine formasyon dersleri de verilecek" dedi

Programa, Eğitim Fakülteleri'nin; Türk Dili Edebiyatı, Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenliği mezunları ile Fen Edebiyat Fakülteleri'nin, Türk Dili Edebiyatı ve Çağdaş Türk Lehçeleri bölümleri mezunları başvurabiliyor

Başvurular, 27 Temmuz'da sona erecek

Başvurulara göre, kontenjanın arttırılması ya da Şubat'ta yeniden öğrenci alınması planlanıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com