![]() |
Mersin Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mersin Üniversitesi BölümleriMersin Üniversitesi Bölümleri Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Almanca) Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Fransızca) İngiliz Dil Bilimi Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Psikoloji Sosyoloji Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Felsefe Felsefe (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Türkçe Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Fen Bilgisi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Kamu Yönetimi Maliye Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri İktisat İktisat (İkinci Öğretim) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Kimya Mühendisliği Makine Mühendisliği Çevre Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Gıda Mühendisliği Mimarlık Fakültesi Mimarlık İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Gazetecilik Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Tıp Fakültesi Tıp Eczacılık Fakültesi Eczacılık İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik (Yüksekokul) Hemşirelik (Yüksekokul) Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) (İkinci Öğretim) |
![]() |
![]() |
![]() |
Mersin Üniversitesi Bölümleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mersin Üniversitesi BölümleriMersin Üniversitesi, ya da kısaca Me ![]() ![]() ![]() Mersin Üniversitesi, TBMM’nin 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul ettiği 3837 Sayılı Kanun ile kurulmuş, 10 Kasım 1992 tarihinde faaliyete geçmiştir ![]() 2009-2010 eğitim-öğretim yılında on sekizinci yaşını dolduran Üniversitemiz, ilk mezunlarını 1997 yılı Haziran ayında vermiştir ![]() ![]() 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Su Ürünleri Fakültesi, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi faaliyete geçmiştir ![]() ![]() ![]() Mersin Üniversitesi mevcut 6 fakültesine, 1999 yılında Eğitim, Mimarlık Fakültelerini, 2000 yılında Eczacılık Fakültesi’ni, 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim ve İletişim Fakültelerini ekleyerek fakülte sayısını 11’e çıkarmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devlet Konservatuvarı, 1994-1995 eğitim-öğretim yılında orta öğretim düzeyinde öğrenci alarak açılmış; 1997-1998 eğitim-öğretim yılında lisans programına başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitemizde Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsüne ek olarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Enstitüsü faaliyete geçerek lisansüstü ve doktora düzeyinde eğitime başlamıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|