Onsekizmart Üniversitesi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onsekizmart Üniversitesi

Tarihçe

03 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi' nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır

1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Biga İİB Fakültesi, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve Yenice Meslek Yüksekokulları ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Ziraat, Su Ürünleri, İlahiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Gökçeada Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında da Lapseki Meslek Yüksekokulu açılarak öğretime başlamışlardır

Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversitemiz toplam 24 eğitim birimine sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla

Onsekizmart Üniversitesi

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Onsekizmart Üniversitesi

Fakülteler

Fen-Edebiyat Fakültesi
Tıp Fakültesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ziraat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
İletişim Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Yüksek Okullar

Sağlık Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Gökçeada Uygulamalı bilimler Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Devlet Konservatuarı
Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Ayvacık Meslek Yüksekokulu
Bayramiç Meslek Yüksekokulu
Biga Meslek Yüksekokulu
Çanakkale Meslek Yüksekokulu
Çan Meslek Yüksekokulu
Ezine Meslek Yüksekokulu
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu
Gökçeada Meslek Yüksekokulu
Lapseki Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Yenice Meslek Yüksekokulu

Araştırma ve Uygulama Merkezleri

Uzaktan Algılama Merkezi
Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi
Astrofizik Araştırma Merkezi - Ulupınar Gözlem Evi
Sürekli Eğitim Merkezi
Çanakkale Seramikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
Yabancı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezi
Stratejik Araştırmalar Merkezi

Akademik Yayınlar

ÇOMÜ öğretim üyeleri ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel yayında eserlerini yayınlamaktadırlar Ayrıca üniversitenin yayınlamakta olduğu Yönetim Bilimleri Dergisi (Journal of Administrative Sciences) de tanınmış bilimsel hakemli dergilerdendir Dergi 2006 yılı itibariyle 4 cildini yayınlamaktadır
Yönetim Bilimleri Dergisi

Yılda 2 kez yayınlanır Başta uluslararası ilişkiler, işletme, kamu yönetimi, maliye, iş hukuku, uluslararası hukuk, iktisat ve çalışma ekonomisi olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli alanlarından Türkçe ve İngilizce makaleler ve kitap tahlilleri yayınlar Yönetim merkezi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com