|
|
Konu Araçları |
bitkiler, hastalığının, için, kabızlık, tedavisi, şifalı |
Kabızlık Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabızlık Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı BitkilerKabızlık Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler KABIZLIK Tanımı: (Koastipasyon) Seyrek-galama ya da hiç dışkılayamama halidir Nedenleri: Mutlak kabızlık, bağırsak tıkanması sonucu olabilir Diyetteki değişiklik, bağırsak enfeksiyonu ve bozukluklan, başta is-hal, sonra da kabızlığa yol açabilir Kabızlığın en sık rastlanan nede-ni, zaman azlığından, ya da sancıdan ötürü, dışkılamayt geciktir-mektir Aynca ihtiyarlıkta genel çöküntü hali de kabızlık nedenidir Kabızlık rektumun gerilmesi ve bunun verdiği rahatsızlık duygusu dışında, başlı başına hiçbir belirtiye yol açmaz Tıkanma da sancılı dışkılamadan doğan kabızlıkta tedavi nedene yönelir Öneriler:Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı sinameki yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay caşığı ebegümeci katılıp oniki saat beklendikten sonra süzüle-rek bir çay kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, yemek ıralannda birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı ebegümeci ve sarmaşık katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Her gün yemek aralarında birer su bardağı kuru erik hoşafı İçilir, * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, bir çay kaşığı lavanta çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Her gün yemek aralarında birer çay fincanı domates suyu içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı dişbudak yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * İki avuç lahana yaprağı mikserden geçirildikten sonra sıkıla-rak elde edilen suyunun içine az miktarda tuz ilave edilerek içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay ka-şığı ayı üzümü yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı kara hindiba katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, bir çay kaşığı sarısa-bır katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü-zülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, bir çay kaşığı kuşdili ve yarım çay kaşığı terebentin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek yemek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı keten tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek ye-mek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı limon suyunun içine, bir çay kaşığı karbo-nat katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra sü-zülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir su bardağı kaynar suyun içine birer çay kaşığı ebegü-meci, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan keten tohu-mu ve ince kıyılmış sinameki yaprağı katılıp yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı hardal tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek ye-mek aralarında birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç akdiken (dalının kabuğu) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralannda bi-rer çay fincanı içilir, * Sabahlan aç karnına beş adet kuru incir ortasından ikiye kesildikten sonra zeytinyağına batınlıp yenilir * Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış bir çay kaşığı şeftali yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içi-lir * Sıkılmak suretiyle elde edilen yanmşar çay bardağı kere-viz, domates ve havuç suyu kanştınlıp sabahlan kahvaltıdan ya-nm saat önce içilir * Bir su bardağı turunç suyunun içine bir kahve fincanı hint yağı katılıp kanştınhdıktan sonra sabah kahvaltısından ya-rım saat önce içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pazı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ıspanak katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralannda birer çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış semiz otu katı-lıp kaynatılmasının ardından süzülerek yemek aralannda birer cay fincanı içilir * Bir litre suyun içine iki avuç küçük parçalara aynlmış olan balkabağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek aç kamına bir çay fincanı içilir * Bir litre suyun içine bir su bardağı rendelenmiş havuç katılıp, su buharlaşıp havuçlar lapalaşmcaya kadar kaynatıldıktan sonra Üzerine yarım kahve fincanı limon suyu katılıp yemek aralannda yenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|