![]() |
Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı İçecekler Hakkında BilgiEv Yapımı İçecekler hakkında bilgi Ev Yapımı İçecekler ile hakkında bilgi ![]() Çilekli Süt Malzemeler * 1 kashttp://,e temizlenmiş çilek * 2 bardak süt * 2 kaşık bal * 2 kaşık yoğurt * 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Çilekleri blender ile ezelim ![]() ![]() ![]() Vişne Suyu Malzemeleri: * 1 kg vişne * yaklaşık 1,5 litre su * 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) * yarım limonun suyu Yapılışı: 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın ![]() ![]() ![]() şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erik Şerbeti Malzemeler: * 1kg kırmızı erik * 1 çubuk tarçın * 3-4 adet karanfil Yapılışı: Erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile tarçın ve karanfili de ekleyerek bir tencereye alıp 7-8 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ettiğimden bir defa yapıyorum bu işlemi ![]() ![]() Şeftali Şerbeti Malzemeleri: * 3 kg ![]() * 3 bardak şeker * 4 bardak su * 3 limonun suyu Yapılışı: Şeftalileri akşamdan soyup, küp küp doğruyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 litre suya kalan şekeri katıp, bir iki taşım kaynatıyor ve limonun suyunu ekliyorsunuz ![]() ![]() ![]() Sonra süzerek şişelere aktarıyorsunuz ![]() Yeşilin Gücü / Kivi Malzemeleri: * 4 bardak portakal suyu * Yarım demet taze nane * 4-5 parça kırık buz * 4 kayısı kurusu * 2 çorba kaşığı çilek reçeli * 4 su bardağı ananas suyu * 4 bardak kivi suyu * 2 ayva Yapılışı: * Portakal, ananashttp://, ve kivi sularını bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() * Kokteyl bardaklarına paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Limonata Limonata için malzemeler · 3 adet iri limon · 2 su bardağı şeker · 1 yemek kaşığı limon tuzu · 4 litre su (2 litresi sıcak,2 litresi soğuk olacak) Limonatanın yapılışı · Öncelikle limon kabuklarını rendenin küçük gözünden rendeleyin ![]() ![]() · Limonları sıkacakla sıkın,üzerine şeker ve limon tuzunu da ekleyin ![]() · 2 litre sıcak suyu http://, üzerine dökün,şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın ![]() · Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzün,2 litre soğuk suyuda ilave edin ve buzdolabına kaldırın ![]() ![]() · Soğuduktan sonra limonatanız hazır ![]() ![]() Aklınızda bulunsun · Sıcak suyu limon kabukları rengini ve kokusunu daha iyi versin,şeker ve limon tuzu daha çabuk erisin diye katıyoruz ![]() · Limonunuzun beyaz kısmını rendelemeyin acı olur ![]() · Nane limonataya hoş bir aroma veriyor,kuru veya taze ekleyebilirsiniz ![]() · Limonatanızın içine sade soda (maden suyu) katarak gazoz havası verebilirsiniz ![]() ![]() · Eğer maden sulu yapacaksınız, limonataya 3 litre su kullanın ki maden suyu ile karıştırdığınızda aroması ve şekeri azalmasın ![]() Limonata (Başka Bir Tarif) Malzemeler: 5 adet limon 300 ml ![]() 250 gr ![]() 1/2 litre maden suyu Tarif: İyice yıkanmış limonların kabuklarını soyun ![]() Limonların suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sos tenceresine şekeri ve kalan 100 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En son olarak buz gibi soğuhttp://,k maden suyunu ekleyin ve servis yapın ![]() ![]() Limonatanızı kapaklı bir şişenin içinde ve buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() Soğuk Çay Kullanılacak malzeme: · 1/2 litre su · 4 çay kasığı çay · Birkaç yaprak nane ![]() Yapımı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Ice-Tea Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı İçecekler Hakkında BilgiMalzemeler: 7 yemek kaşığı şeker 3- 4 tatlı kaşığı yeşil çay 2 limonun suyu ve kabukları 1 litre soğuk su 1 bardak kaynar su bir kaç yaprak taze nane Önce yeşil çayı 1 bardak kaynar su ile bir demliğin içinde 5 dakika kadar demliyoruz ![]() ![]() ![]() etmek için sıcak olan yeşil çayımızı bir anda soğutmamız gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzüm Şerbeti Rengiyle, kokusuyla ve enfes tadıyla serin serin içeceğiniz bu Üzüm Şerbetinin tarifi de ; Malzemeler • 2 litre su • 500 gr üzüm • 200 gr toz şeker • 1 adet limonun suyu • 1 yemek kaşığı bal • 1 adet defne yaprağı Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilekli Erik Suyu Malzemeler: Yarım kg ![]() Yarım kg ![]() 1 su bardağı toz şeker Su Hazırlanışı: Çileği ve eriği yıkayıp bir tencereye koyun ![]() Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın ![]() Süzgeçten geçirip toz şekeri ilave edip karıştırın ![]() ![]() Karışık Meyve Şerbeti Malzemeler: • 1 çay bardağı kurutulmuş meyve • 1 çay bardağı kurutulmuş kuş üzümü • 1 adet limonun suyu • 1 su bardağı şeker (Şeker tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz ![]() • 6 su bardağı su • 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası (Güzel renk alması için) Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Ahududu Şurubu Kullanılan Malzemeler : 30 gr limon tuzu 1 kg ahududu 1 ![]() Yapım Şekli : * Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın ![]() ![]() * Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin ![]() *Şeker tamamen eridiğinde http://, ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün ![]() * Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün ![]() *Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin ![]() * Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin ![]() ![]() Kızılcık Şurubu Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle kansere karşı koruduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir ![]() Malzemeler • 1 kg kızılcık • 2 su bardağı su • 2 limon • 1 kg toz şeker Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Avakado Rüyası Kullanılan Malzemeler : 50gr muz (1/2) 100 gr avakado (1/2) 300 ml elma suyu Yapım Şekli Avokado, muz ve elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin ![]() ![]() Böğürtlenli Shake Kullanılan Malzemeler : 1 Su bardağı böğürtlen 2 Çorba kaşığı çikolata sosu 1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe 1 çay bardağı süt 1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt 1 ![]() ![]() Yapım Şekli : Tüm malzemeyi mikserle çırpın ![]() ![]() Cazibe Kullanılan Malzemeler: Yarım su bardağı su (maden suyu) 2 su bardağı portakal suyu 1 bardak üzüm suyu 50 gr ahududu 3-4 buz parçası Yapım Şekli : *Ahududuları robotta püre halinde ezin ![]() ![]() * Kadehe koyun soğuk olarak servis yapın ![]() Karanfilli Erik Suyu Malzemeler: Yarım kg ![]() 3-4 adet karanfil Yarım su bardağı toz şeker Su Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıphttp://, tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip, karanfilleri ekleyin ![]() ![]() Kaynayınca altını kapatıp, ılınmaya bırakın ![]() Bir tencereye süzgeç koyup erik suyunu döküp ezerek suyunu çıkartın ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Ihlamurlu Limonata Malzemeler: Bir avuç kadar kuru ıhlamur 1 su bardağı su 1 adet limon 1 çay bardağı toz şeker 5-6 adet buz Hazırlanışı: Demliğe suyu koyup kaynatın ![]() ![]() Süzgeçten geçirip bir bardağa alın ![]() ![]() Limonu sıkıp ıhlamura ilave edin ![]() ![]() Evde Gazoz Yapımı Malzemeler: · Limon Tuzu · Maden Suyu · Su · Şeker · İsteğe bağlı olarak limon ![]() Suyun içinde Limon Tuzunu ve şekeri eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Başka Şekilde Ev Yapımı Gazoz Malzemeler: Bir şişe Maden Suyu için yarım limon kabuğu rendesi ve suyu, bir yemek kaşığı şeker, bir kaç yaprak taze nane ![]() Yarım maden Suyu ve diğer tümhttp://, malzemeler blender'a konur, çekilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca nar yada portakalla da yapılabilir ![]() ![]() Kivi Gazozu Kivi gazozu ile hem sakinleşin, hem gençleşin sonra da (tarifteki kividen bir tatlı kaşığı çalarak) cildinizi canlandırıp, bu güzel güne ışıl ışıl merhaba deyin ![]() Malzemeler: · 6 adet olgun kivi, · 1 şişe maden suyu , · 1 adet taze sıkılmış limon suyu, · yeteri kadar basit şurup, · yeteri kadar buz ![]() Hazırlanışı: · Basit şurup: 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() · Kivileri katı meyve sıkacağında sıkın ![]() ![]() · Hazırladınız meyve suyunu bol buz koyduğunuz kokteyl bardaklarına koyduktan sonra, köpürmesi için maden suyu ekleyin ve bir dilim kabuklu kivi ile süsleyerek bekletmeden (meyvenin vitamin değerini kaybetmemesi için) servis edin ![]() Dikkat edelim! · Basit şurubu tatlandırmak için kullanıyoruz ![]() ![]() ![]() · Hazırladığınız karışımı servis etmeden önce iyice karıştırın ![]() · Kivinin çekirdeklerini istemiyorsanız, kivileri sıktıktan sonra tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın ![]() · Maden suyunu tam servis sırasında ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|