|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gelir, iyi, meyve, meyvelerin, neye, sirlari |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)Hangi meyve neye iyi gelir? Sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu belirten Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr ![]() ![]() Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı ![]() ![]() ![]() ![]() Reçetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri” adlı kitapta toplayan Jay Kordich’in hastalıklar için önerdiği karışımlardan bazıları: İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir ![]() ![]() Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder ![]() Kayısı: Kan yapıcıdır ![]() ![]() ![]() Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır ![]() ![]() Vişne: Mineral ve vitamin deposudur ![]() ![]() Greyfurt: Sindirimi uyarır ![]() ![]() ![]() Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder ![]() Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır ![]() Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler ![]() ![]() ![]() Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir ![]() ![]() Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir ![]() ![]() Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür ![]() Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır ![]() Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır ![]() ![]() Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır ![]() ![]() Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır ![]() Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır ![]() Havuç: Enerji verir ![]() ![]() Salatalık: Kasları gençleştirir ![]() ![]() Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır ![]() ![]() Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır ![]() BAŞ AĞRISINA KARŞI : ELMA İLE KEREVİZ Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın ![]() Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın ![]() Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu ![]() Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu ![]() Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu ![]() İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu ![]() Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu ![]() Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir ![]() ![]() Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir ![]() ![]() Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu ![]() Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder ![]() Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor ![]() ![]() Boğaz ağrıları: Turp + limon ![]() Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu ![]() Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu ![]() TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)bogaz iltihabina kapilanlar: sicak yiyeceklerden kacinin ![]() Türklerin ve bicok insanin yaptigi hatalardan biridir bu ![]() hemen sicak corbaya sarilir ![]() soguk yiyecekler (dondurma vb) bogaz iltihabina sifa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)way derenim harikasın yine sn burayadamı üyeydin ya hiç haberim yoktu neyse emegine saglık cnm |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)AYVA Mayhoş, sulu ve sert olan limon ayvası ile, tatlı daha yumuşak fakat sulu olmayan ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi vardır ![]() ![]() Vitamin mineral ve şeker açısından zengin besleyici bir meyvedir ![]() ![]() ![]() *Sindirim sistemi içinde faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Kusmayı, kan kusmayı, ağızdan su gelmesini önler, bu durumda ayva olduğu gibi yenir ![]() ![]() *Kanı temizler karaciğerin çalışmasını düzenler ![]() ![]() *Şurubu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını iyi gelir, ağız kokusunu giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Merhemi deri hastalıklarına, yanmalara ve göz iltihabına karşı kullanılır ![]() ![]() *Çarpıntıyı önler ![]() ![]() *Basur memelerinin iltihabını kurutur ![]() ![]() *Sütten kaynaklanan meme şişkinliğinde ve sancılarda ayva bal ile birlikte pişirilerek lapa haline getirilir memenin üzerine konur ![]() *Afrodizyaktır ![]() ![]() *El-ayak, dudak, çatlaklarını geçirir, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir merhemi yapılıp kullanılır ![]() ![]() ![]() *Yüz ve boyun kırışıklıklarında, *Cilt için; etlice soyulan bir ayvanın kabuklarını bir su bardağı tuvalet ispirtosunda bir hafta bekletilir ![]() ![]() -Ayva kabukları etlice soyulur, cilt bu taze kabuklarla iyice ovulur, sonra 15 dakika beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() *UYARI: Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar dikkatli yemelidir ![]() ![]() ![]() Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransızların portakallı ördeğini bilmeyenimiz yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçek anlamda bir C vitamini fabrikası olan çileğin 100 gramındaki Kalori miktarı 37 cal,Vitamin-C 59 mg,Karbonhidrat 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek tansiyona ve artrit hastalığına karşı kullanılan meyve, idrar torbasından kaynaklanan rahatsızlıkların da dermanı ![]() ![]() Diğer bir çok meyve türünün henüz pazara sürülmediği aylarda pazarda bulunabilmesi, albenisi ve C vitamini içeriğinin oldukça yüksek oluşu, lezzetli, vitamin ve mineral maddece zengin, taze tüketimi yanında işlenerek ya da dondurularak kullanılan ve gün geçtikçe aranılan bir meyve olması nedeniyle son yıllarda geniş bir tüketiciye hitap eder olmuştur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)Her mevsimin kendine has meyvesi vardir Ve her meyve mevsiminde tüketilmelidir |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?) |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Sirlari: (Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)KALP iyi gelecek bitkiler KALP Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdırGünde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyorİçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürürGünde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin Elma: Günde 5 adet yiyin Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi arasında bulunuyor Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralıAncak hamileler dikkat olmalı Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere karşı faydalıdır Pirinç: E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdırKolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdirİngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80'nini karşılarsınızİçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|