Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?Şifalı bitkiler Hangi hastalığa hangi yiyecek? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir Urfa`nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz gerektiği anlatılıyor GRİP Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller Mideyi düzene sokar Kusmayı engeller Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir ALERJİ Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser DİŞ Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek,dişleri korur Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar TANSİYON Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içeriyor Bu sayede kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlıyor Tahıl yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindir Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser karnıma ağrı girince bunu deneyeceğim paylaşım için sağol |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?SİNDİRİM SORUNLARI Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırırAyrıca ABD`deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar Meyvalı yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar KİLO KAYBI Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar A,D,E ve B vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini karşılar Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?MENOPOZ Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da kolon kanserine karşı korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir ROMATİZMA Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir Domates:C vitamini boldur Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder SİSTİT Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor KANSIZLIK Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir İDRAR VE BÖBREK Pancar:Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?DİYABET Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltırİçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir BAŞ AĞRISI Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir VÜCUT SU TUTMUŞSA Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini sağlar Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır Mide bulantılarını önler Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur GUT (DAMLA HASTALIĞI) Hamsi:Omega-3 yağı açısından çok zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada en az 1 kez yemek gerekir Kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalıdır ADET SANCISI Muz:İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır Doğal bir ağrı kesici gibidir Tarçın:Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir HAMİLELİK Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır Böğürtlen:E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur ÇÖLYAK HASTALIĞI Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır Kolayca sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir yağ oranları düşüktür TİROİD Midye:Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir FELÇ Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor Hamsi:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var ASTIM Soğan Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor ARTİRİT Enginar:Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir Bu nedenle artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?STRES Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır ÜLSER Lahana:Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır Yüksek oranda C vitamini içerir Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptirÇiğ olarak salatalara katılması tavsiye edilir KEMİK ERİMESİ Kayısı:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir ARAÇ TUTMASI Zencefil: Sindirime yardımcı olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi artırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır CİLT SORUNLARI Papatya:Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir Çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi önler Portakal yağıAyrıca;selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu nedenle laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır KALP Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdırGünde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken,kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürürGünde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor Çikolata:E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin Elma: Günde 5 adet yiyin Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli Salatalıkiyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirirUnutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi arasında bulunuyor Yumurta:Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz Sarımsak:Mutfağınızdan eksik etmeyin En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralı Ancak hamileler dikkat olmalı Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter Humus:E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar Kavun:Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15`ini karşılar Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor Şeftali:Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere karşı faydalıdır Pirinç:E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdırKolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir Tuz:Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı Çay:Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur Karpuz:Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %80`nini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar |
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek? |
10-19-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?KANSER Kayısı:Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur Tahıllar:Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor Fasulye:Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de seks hormonlarını kuvvetlendirir Pancaremir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağlardan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor Lahana:Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir Havuç:Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur Nohut:Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur İncir:Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine yardımcı olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor Sarımsak:Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır Fındık:Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur Mercimek:B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır Zeytinyağı:İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir Soğan:Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir Şeftali:Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir Sindirimi kolaydır Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir Bir tanesinde 33 kalori vardır Pirinç:Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır E ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır Çilek:Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir Domates:Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır GÖZ Mısır:Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerirBu madde yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır Ispanak:Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidir Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerirPişirdikten sonra hemen tüketin; beklemesi halinde içindeki yararlı maddeler toksik maddelere dönüşebilir BAĞIRSAK Elma:Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur Sindirimi kolaylaştırır Bağırsak sorunları çeken kişiler için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|