Enginarın Faydaları Nelerdir

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarın Faydaları Nelerdir




Enginarın Faydaları Nelerdir?

Enginarın Faydaları, Enginar Faydaları Anti-oksidan Kaynağı Enginar Konu anti-oksidan besinler olunca, enginar hemen hemen tüm yeşil sebzeleri geride bırakmaktadır

Amerika Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı, taze sebzeler arasında en fazla antioksidan deposu olan sebzenin, enginar olduğunu belirtmiştir

Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler

Enginar en etkili antioksidan diyetidir Enginar, karaciğerde yağ birikimini önler, aynı zamanda karaciğerde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılmasını sağlar

Enginarın doymuş yağ oranı oldukça azdır ve kolesterol içermez Posa bakımından zengindir

Enginardaki cynarin ve luteolin adlı maddeler trigliseridin ve kolesterolün düşmesinde rol oynar Luteolin LDL nin oksitlenmesini önler

Kalp hastalıkları, Amerika’daki ölümlerin en büyük sebeplerinden biridir ve enginar bu ölümcül hastalığa karşı savaşta baş yardımcılardan biri olarak yer alır Enginar, atar damarlarda plak formasyonuna yol açabilecek kolestrolun oksidasyonunu bloke eden luteolin adlı flavonoidin kaynağıdır Bir başka kalbe yararlı madde olan folat bakımından zengindir Çözünür lif açısından da yararlı olduğundan kolestrol düzeyini düşürmek için birebirdir Aynı zamanda bütünüyle yağsızdır

Enginardaki karbonhidrat insülin formatında olduğu için bu sebze şeker hastaları içinde önemli bir besindir Enginardaki karbonhidratlar kan şekerinin kontrolünü sağlar

Enginarda safra akışını uyaran ve karaciğer yağlanması rahatsızlıklarına karşı ciğeri koruyan ciarin adlı terkibi içerir Bazı sağlıklı besin üreticileri, karaciğeri doğal yollardan korumak için enginar özünü pazarlamaktalar Enginardaki cynarin adı verilen madde karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın temizlenmesine yardımcı olmaktadır

Hazımsızlığa meyilliyseniz, özellikle şişkinlik ve gaz şikayetiniz varsa, bir enginarı salatanızın üzerine küçük küçük kesip yiyin Bir çalışma, enginar ekstresi (özü) nin, yemekten sonra bazı insanların yemekten sonra deneyimledikleri hazımsızlığın rahatsızlık verici semptomlarını azalttığını göstermiştir Enginar bu işlemi, sindirimi hızlandıran safra salgısını uyararak başarır

Bir ölçü pişmiş enginarda, bol miktarda vitamin ve mineral, önemsenemeyecek az ölçüde yağ, ve sadece kırk kalori vardır

B6 ve C vitamini ve magnezyum, kalsiyum, fosfor, manganez gibi mineraller içerir

Enginar alırken koyu yeşil renkte olmasına, kabukların sert ve açılmamış olmasına dikkat edilmesi gerekir

Nasıl Yararlanmalı – Enginar Nasıl yapılır?

Haşlayın, ızgara yapın, pişirin, garnitür olarak kullanın Sosunu yapın, ya da şık bir salataya ilave edin

Enginar alırken yeşil yapraklarının ucuna dikkat edilmelidir Ucu siyah yaprağı olan, yaprakları birbirinden çok ayrı duran ve üstünde siyah lekeleri olan enginar bayat olduğu için alınmamalıdır

Enginar uygun koşullarda saklanırsa 2 haftaya kadar tazeliğini muhafaza eder

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.