![]() |
Enginarın Faydaları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarın Faydaları NelerdirEnginarın Faydaları Nelerdir? Enginarın Faydaları, Enginar Faydaları ![]() ![]() ![]() Amerika Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı, taze sebzeler arasında en fazla antioksidan deposu olan sebzenin, enginar olduğunu belirtmiştir ![]() Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler ![]() Enginar en etkili antioksidan diyetidir ![]() ![]() Enginarın doymuş yağ oranı oldukça azdır ve kolesterol içermez ![]() ![]() Enginardaki cynarin ve luteolin adlı maddeler trigliseridin ve kolesterolün düşmesinde rol oynar ![]() ![]() Kalp hastalıkları, Amerika’daki ölümlerin en büyük sebeplerinden biridir ve enginar bu ölümcül hastalığa karşı savaşta baş yardımcılardan biri olarak yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginardaki karbonhidrat insülin formatında olduğu için bu sebze şeker hastaları içinde önemli bir besindir ![]() ![]() Enginarda safra akışını uyaran ve karaciğer yağlanması rahatsızlıklarına karşı ciğeri koruyan ciarin adlı terkibi içerir ![]() ![]() ![]() Hazımsızlığa meyilliyseniz, özellikle şişkinlik ve gaz şikayetiniz varsa, bir enginarı salatanızın üzerine küçük küçük kesip yiyin ![]() ![]() ![]() Bir ölçü pişmiş enginarda, bol miktarda vitamin ve mineral, önemsenemeyecek az ölçüde yağ, ve sadece kırk kalori vardır ![]() B6 ve C vitamini ve magnezyum, kalsiyum, fosfor, manganez gibi mineraller içerir ![]() Enginar alırken koyu yeşil renkte olmasına, kabukların sert ve açılmamış olmasına dikkat edilmesi gerekir ![]() Nasıl Yararlanmalı – Enginar Nasıl yapılır? Haşlayın, ızgara yapın, pişirin, garnitür olarak kullanın ![]() ![]() Enginar alırken yeşil yapraklarının ucuna dikkat edilmelidir ![]() ![]() Enginar uygun koşullarda saklanırsa 2 haftaya kadar tazeliğini muhafaza eder ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|