|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
faydaları, keten, kullanılır, tohumu, tohumunun |
![]() |
Keten Tohumunun Faydaları Keten Tohumu Nasıl Kullanılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumunun Faydaları Keten Tohumu Nasıl KullanılırKeten tohumunun faydaları Keten tohumu nasıl kullanılır Keten tohumu birçok kişi keten tohumunu duymasına rağmen tüketmemiştir ama bu yazıyı okuduktan sonra biraz daha düşünecek gibi görünüyor ![]() ![]() Omega-3, omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır ![]() Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesi yeterlidir ![]() ![]() ![]() Keten tohumları sert olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler, bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur ![]() ![]() elektrikli öğütücüler kullanılabilir ![]() Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur ![]() ![]() Keten tohumunun yararları Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir ![]() Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir ![]() Kemikleri güçlendirir ![]() ![]() Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir ![]() Kalp-damar hastalıklarından korur ![]() LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür ![]() Yüksek tansiyonu düşürür ![]() Romatizmal hastalıkları önler ![]() Sinir sistemini güçlendirir ![]() Hafızayı güçlendirir ![]() Kan şekerini dengeler ![]() Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir ![]() Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir ![]() Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar ![]() Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır ![]() Nasırlarda kompres olarak kullanılır ![]() Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar ![]() Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir ![]() Öksürüğü giderir ![]() Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır ![]() Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır ![]() Keten tohumu nasıl tüketilir? Kaynatılarak içilebilir ![]() Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ![]() atıldıktan sonra arkasından su içilebilir ![]() Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur ![]() çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur ![]() Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir ![]() Sizler de mutfakta keten tohumunu el altında bulundurarak, onu öğütülmüş halde salatalarınıza, yoğurdunuza, müslinize serpebilir, fırında yaptığınız hamur işlerine katabilir, pilavdan çorbalara, tatlılardan tuzlulara her yemeğinizde kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|