![]() |
Uff.. Canım Çok Yanıyor! / Uzm. Psk. Ceyda Şenel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uff.. Canım Çok Yanıyor! / Uzm. Psk. Ceyda ŞenelUff ![]() ![]() Acının her türlüsü, berbat bir şey ![]() ![]() ![]() Aslında bugün özellikle diş ağrısından söz etmek istiyorum ![]() ![]() ![]() Benim dişim hiç ağrımadı, diyen kaç kişi çıkar bilemiyorum ama bir insanın yaşamı boyunca en az bir kere şu müthiş sancıyı çekmiş olması gerek diye düşünüyorum ![]() Ağrıyı çeker ve son çare ondan kurtulmak için dişimizi çektirmeye gitmek isteriz ama bunu bir türlü başaramayız ![]() ![]() ![]() ![]() Almanya'da böyle oluyormuş; Almanya'da diş hekimleri bu korkuyu yenmenin bence pek de yaratıcı olmasa da, yollarını bulmuşlar ![]() ![]() Ülkemizde de böyle; Aslında ülkemizde de bundan pek de farklı olmayan bir yöntem kullanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden işi bu noktaya getirmeden önce çözmüyoruz? Evet diş hekimiyle bir kere travmatik bir deneyim yaşamamış olabiliriz belki ![]() ![]() Bilindiği gibi birçok şeyi çocukluk döneminde öğreniyor ve hayatımız boyunca aksi bir müdahale olmadıkça, deneyimlerimizi doğru bilip yaşıyoruz ![]() ![]() Sonun şöyle çözülür; İlk yapılacak şey çocuğu belirli periyotlarla diş kontrolüne götürmek ![]() ![]() Onları neden korkutuyorsunuz? Çocuğun bu dönemde desteğe ihtiyacı vardır, bazı anne-babaların yaptığı gibi kösteğe değil ![]() ![]() Evet, size bütün bunlar yapılmış olabilir aileniz tarafında benzer şeylerle korkutulmış olabilirsiniz, ama siz bilinçli birer anne-baba olduğunuzu söyleyip durmuyor musunuz hep ![]() O zaman siz yapmayın! Çocuklarınızı korkutmayın! Uzm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|