Prematüre Bebeklerde Astım

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prematüre Bebeklerde Astım

Prematüre bebeklerde astım

Son yıllarda İngiltere’de yapılan bir çalışmada erken doğan bebekler, normal zamanında doğan bebeklere göre yüzde 7 daha fazla astım riski altında bulunmuştur İsveç’te yapılan 622 bin 616 kişiyi ve erken hamilelik haftasında doğan bebekleri kapsayan ve bu yıl yayınlanan çok geniş bir çalışma ise hamileliğin 23-27 haftaları arasında doğan bebeklerin 25-35 yaşlarında 24 kez dahafazla astım ilacı kullandığını ortaya koymuştur Yaniçok küçük bebeklerin astım olma riski daha fazladır 28 haftadan daha büyük hamilelik haftasında doğanlarda ise astım gelişme riski, zamanında doğan bebeklerle aynı orandadır

Erken doğumlarda, tedavide kullanılan solunum cihazları, oksijen ve mikrobik etkenler gelişmesini henüz tamamlamamış akciğer dokusunda hasarlanmaya neden olur Zarar görmüş akciğer dokusu daha sonraki yıllarda enfeksiyon ve sigara dumanı gibi çevresel faktörlere daha duyarlı olur Aynı zamanda genetik faktörler de astım oluşumunda etkilidir Annede veya babada astım varsa bebeğin astım olma olasılığı daha yüksektir Astım genel olarak yüzde 5-10 oranında görülürken anne veya babadan birinin astım olması durumunda bu oran yüzde 20-30’a yükselir, anne-babanın her ikisinin astım olması durumunda ise yüzde 60-70’i bulur Astımlı annelerde de erken doğum riski fazladır Sonuç olarak, annenin astımlı olması erken doğumu tetikleyebilir Erken doğan bebeklerde sigara dumanı, yüksek nem gibi olumsuz dış faktörler ve ailede astım öyküsü varsa, astım ortaya çıkma olasılığı daha fazladır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com