![]() |
Coğrafya Mesleki İngilizce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Coğrafya Mesleki İngilizceCoğrafya terimleri Coğrafya mesleki ingilizce SEYAHAT (TRANSPORTATION) SEYAHAT Ne ile seyahati tercih ediyorsunuz?How would you like to travel?Hav vuç yu layk tu trevıl? Uçakla ![]() ![]() ![]() Charter uçuşla ![]() ![]() ![]() Trenle ![]() ![]() ![]() Otobüsle ![]() ![]() ![]() Karar verme-den önce bir karşılaştırma yapsam iyi olur ![]() ![]() ![]() Ulaşım ve konaklama da dahil mi?Transport and accommodation included?Trenspırt end ekommedeyşın inkludıd? Orada araba kiralayabilir miyim?Can you rent a car there?Cen yu rent e kar ter? Havaalanına ulaşım da ücre-te dahil mi?Is transport to the airport included?İz trenspırt tu dı ayirport inkludıd? Hayır, kendi imkanlarınızla gelmeniz gerekiyor ![]() ![]() ![]() Havaalanında ulaşım imkanları nasıl?Is the airport well served?İz dı ayirport vel sörvd? Otobüs, tren, metro veya taksiyle gidebi-lirsiniz ![]() ![]() ![]() Tahminen ne kadar tutar?What's the average fare?Vats dı evırıç feyr? Yaklaşık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci indirimi var mı?Is there a student rate discount?İz der e sütidınt reyt diskaunt? Öğrenci kimliği yanınızdaysa elbette var ![]() ![]() ![]() Hangi havayolu şirketi?Which airline?Viç ayirlayn? Buyrun biletim ve bagajım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Coğrafya Mesleki İngilizce |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Coğrafya Mesleki İngilizceBirlikte seyahat ediyoruz ![]() ![]() ![]() Pasaport kontrolü nerede yapılıyor?Where is passport control?Ver iz pesport kıntrol? Ayrıca para ödemem gerekiyor mu?Do I have to pay a surcharge?Du ay hev tu pey e sörcarç? Sadece el çantam var ![]() ![]() ![]() Uçak ne zaman kalkıyor?What time do we board take off?Vat taym du ve bord teyk off? Uçağı kaçırdım ![]() ![]() ![]() Bir sonraki uçağa mutlaka binmeliyim, çok önemli görüş-melerim var ![]() ![]() ![]() Fırtına yüzünden uçuş ertelendi ![]() ![]() ![]() Kötü hava koşulları yüzünden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buralarda bar var mı?Is there a bar here?İz der e bar hiir? Kayıp eşya bürosu nerede?Where's the lost property office?Ver iz dı lost properti ofis? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gümrük ne tarafta?Where is the customs?Ver iz dı kastıms? Yanlışlık olmuş özür dilerim ![]() ![]() ![]() Sigara ve parfüm alacaktım ![]() ![]() ![]() Ne kadar ödüyorum?How much do I owe you?Hav mac du ay ow yu? Sorun nedir?What's going on?Vats going on? Hava nasıl?What's weather like?Vats vedır layk? Çok naziksiniz ![]() ![]() ![]() Birlikte bir şey-ler içelim mi?What about getting a drink together?Vat ıbavt geting e drink tugedır? Merdivenden / asansörden çıkın ![]() ![]() ![]() Bagajımı kaybettim ![]() ![]() ![]() Valizlerinizi tarif eder misiniz?Describe your luggage please?Deskırayb yor lugıç pliz? Deri, üstten fermuarlı ![]() ![]() ![]() Büyük sırt çantası ![]() ![]() ![]() Biraz yavaş konuşabilir misiniz sizi anlamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taksi durağı nerede?Where is the taxi rank?Ver iz dı teksi renk? Bir taksi çağırabilir misiniz ?Would you call a cab ?Vuç yu kal e keb? Çıkış nerede?Where is the exit?Ver iz dı egzist? Ne kadar?How much is it?Hav maç iz it? |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|