Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dişleriniz, doğal, faydalı, için, tamamen, tatlandırıcı, xylitol

Xylitol - Dişleriniz İçin Faydalı Ve Tamamen Doğal Bir Tatlandırıcı

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Xylitol - Dişleriniz İçin Faydalı Ve Tamamen Doğal Bir Tatlandırıcı




Xylitol - Dişleriniz İçin Faydalı ve Tamamen Doğal bir Tatlandırıcı
Sakız çiğnemeyi sevenlere harika bir haber! Araştırmacılar xylitol (zi-li-tol okunur) ile tatlandırılmış yeni bir sakızın, dişler üzerindeki çürüğe neden olan bakterilerin oluşumunu engellediğini keşfetmişlerdir

Çalışmada araştırmacılar, 151 çürük potansiyeli olan kişinin ağzındaki streptococcus mutans bakterilerinin düzeylerini ölçmüşlerdir Xylitol ile tatlandırılmış bu sakızı yemekten sonra en az beş dakika çiğneyenlerin, başka sakız çiğneyenlere ya da hiç çiğnemeyenlere göre bu zarar verici bakterilerin düzeyinde ciddi azaltma olduğu görülmüştür

"Her ne kadar tüm sakızlar tükürük akışını arttırarak ve ağızdaki asitleri nötralize ederek çürük oluşumunu engelliyorsa da, xylitol ile tatlandırılmış sakız, çürükleri geliştiren mutans streptococci bakterilerinin gelişmesini aktif olarak zorlaştırmaktadır

Xylitol ile tatlandırılmış sakızın bir diğer faydası de, bakteriler xylitol’ü ortadan kaldırmak için o kadar yorulurlar ki, üremeye enerjileri kalmaz Ve çalışma sonuçlarına göre xylitol’ün bu baskın etkisi üç ay kadar sürmektedir

Xylitol hakkında daha fazlası

Xylitol pek çok meyve ve sebzede doğal olarak oluşur 1981 yılında Alman kimyacı Emil Fischer tarafından bulunan xylitol yiyeceklerde tatlandırıcı olarak kullanılmaya başladı Ticari olarak xylitol huş ağacı ve diğer sert ağaçlardan çıkarılır ve alternatif bir tatlandırıcı olarak toz şeklinde satılır

Diğer şeker bazlı olmayana tatlandırıcılar gibi taze tatlı bir tadı vardır ve diğer bazı şeker bazlı olmayan tatlandırıcılar gibi kimyasal bir tadı yoktur Xylitol, normal şekerin üçte biri kadar kaloriye sahiptir Şu anda sakızlarda, diş macunlarında, ağız çalkalama sularında, öksürük şuruplarında ve boğaz pastillerinde kullanılmaktadır Ve xylitol yavaşça abzorbe edildiğinde diyabetikler tarafından kullanıldığında kan glikozunundaki artışı (ve bunun sonucundaki inusilin tepkisini) ciddi olarak azaltır

Nereden alınır

Ama diş fırçanızı ve diş ipinizi atmayın!

Araştırmacılar, xylitol ile tatlandırılmış sakızın diş fırçalama, diş ipi ile temizleme, koruyucular veya diğer çürük kontrol eden stratejilere bir alternatif olmadığı konusunda uyarıda bulunmaktadır Bu, nişastalı ve şekerli yiyecekler tüketmek için bir onay değildir Bu sadece plaklar ve diş çürükleri ile savaşmak için başka bir araçtır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.