![]() |
İftarda Dikkat Edilmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftarda Dikkat Edilmesi Gerekenlerİftarda dikkat edilmesi gerekenler İftarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise hızlı bir şekilde yemek yememektir ![]() Uzun süre açlıktan sonra kan şekerinizin düşük olması iftarda sizi enerji değeri yüksek besinlere yöneltecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İftar menünüzde ;1 kase çorbanın ardından özellikle az yağlı sebze yemeği veya ızgara veya fırında veya haşlanma az yağlı et ( tercihen beyaz et) veya 1 tabak kuru baklagil yemeği,1 kase yoğurt, yağsız bol salata 1-2 dilim tam buğday unlu ekmek tüketilebilir ![]() Kabızlık bu dönemde öğün sayısı çok az olduğu için çok karşılaşılan bir durum eğer böyle bir sorun varsa ve pilav tüketilecekse pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, ara öğünlerde kabuğu ile meyve veya posa değeri yüksek olduğu için 2-3 adet kuru meyve ve bol su tüketilmelidir ![]() Ramazanın vazgeçilmezi tatlılar iftardan hemen sonra değil de 1-2 saat geçtikten sonra ara öğün olarak tercih edilmeli ve hamurlu ağır tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar seçilmelidir ![]() ![]() ![]() Ramazanda su tüketimi çok önemlidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|