|
|
Konu Araçları |
hazırlanışının, yediğimiz, yemeklerin, önemi |
Yediğimiz Yemeklerin Hazırlanışının Önemi |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yediğimiz Yemeklerin Hazırlanışının ÖnemiYediğimiz yemeklerin hazırlanışının önemi Yediğimiz yemeklerin önemi Yaşamak için yemek gerekir Yerkende kilo verebiliriz Bu noktada yediğimiz yemeklerin hazırlanışının önemi bir kat daha artıyor Yağ ve yağlı besinler az miktarda kullanın Daha az yağ kullanmak için birçok yolu vardır Örneğin, sote veya tavada kızartma olduğunda, yağ sadece 1/2 çay kaşığı kullanın Eğer margarin, mayonez, salata sosu ya da kullandığınızda, her zamanki gibinin yarısı kadar kullanın Ve, kısmı diğer yüksek yağlı gıdaların zengin tatlıların boyutları, karışık işlenmemiş et ve yağ türleri, tavuk ve kızarmış gıdalar, özellikle ekmekli yiyecekler azaltın Daha az doymuş yağ kullanın Toplam yağ alımının azaltılması iken, gıda hazırlamada doymuş yağ için doymamış yağ ve yağ yerine Örneğin, yerine tereyağı, margarin ya da bitkisel yağ kullanın Tereyağı Bir çay kaşığı kalitesini etkilemeden birçok tarifleri bitkisel yağ veya margarin 3/4 çay kaşığı eşit parçaya (veya daha az) ile değiştirilebilir Eğer yemek tarifleri denemek istiyorsanız Doymuş yağ oranı daha da azalabilir Birçok etlerde fazla yağ ve doymuş yağ oranıyüksektir Genellikle düşük olduğu için balık ve tavuk iyi seçenektir Düşük yağlı alternatifleri kullanın Yüzde 1, yağsız yerine, ya da süt için yağsız süt kuru yeniden , Ayran az yağlı yoğurt kullanın, ya da krem veya ekşi krema yerine yağsız süt Düzenli salata deneyin Yağsız et seçin Et satın aldığınızda, örneğin dana yuvarlak olarak yağsız, kuzu pirzola seçin Et ve kümes hayvanları gelen tüm görünür yağ trim ve kümes hayvanları cilt kaldırmak için emin olun Düşük yağlı pişirme yöntemlerini kullanın Fırında ,buharla, vb Lif artırın Tam tahıllı ekmekler ve tahıllar seçin Beyaz un için bütün tahıl unu değiştirin Daha çok sebze ve meyve yiyin Otlar, baharatlar ve diğer tatlandırıcılar kullanın Yemeklere lezzet katmak için farklı bir yol için, limon suyu, fesleğen, frenk soğanı, yenibahar, soğan ve yağ ve sodyum yerine sarımsak deneyin Az yağlı veya sodyum içeren malzemeler kullanmak yeni tarifler deneyin ve yağ ve sodyum azaltmak için favori tarifleri ayarlayın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|