Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışının, yediğimiz, yemeklerin, önemi

Yediğimiz Yemeklerin Hazırlanışının Önemi

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yediğimiz Yemeklerin Hazırlanışının Önemi




Yediğimiz yemeklerin hazırlanışının önemi

Yediğimiz yemeklerin önemi



Yaşamak için yemek gerekir Yerkende kilo verebiliriz Bu noktada yediğimiz yemeklerin hazırlanışının önemi bir kat daha artıyor

Yağ ve yağlı besinler az miktarda kullanın Daha az yağ kullanmak için birçok yolu vardır Örneğin, sote veya tavada kızartma olduğunda, yağ sadece 1/2 çay kaşığı kullanın Eğer margarin, mayonez, salata sosu ya da kullandığınızda, her zamanki gibinin yarısı kadar kullanın Ve, kısmı diğer yüksek yağlı gıdaların zengin tatlıların boyutları, karışık işlenmemiş et ve yağ türleri, tavuk ve kızarmış gıdalar, özellikle ekmekli yiyecekler azaltın

Daha az doymuş yağ kullanın Toplam yağ alımının azaltılması iken, gıda hazırlamada doymuş yağ için doymamış yağ ve yağ yerine Örneğin, yerine tereyağı, margarin ya da bitkisel yağ kullanın Tereyağı Bir çay kaşığı kalitesini etkilemeden birçok tarifleri bitkisel yağ veya margarin 3/4 çay kaşığı eşit parçaya (veya daha az) ile değiştirilebilir

Eğer yemek tarifleri denemek istiyorsanız Doymuş yağ oranı daha da azalabilir Birçok etlerde fazla yağ ve doymuş yağ oranıyüksektir Genellikle düşük olduğu için balık ve tavuk iyi seçenektir

Düşük yağlı alternatifleri kullanın Yüzde 1, yağsız yerine, ya da süt için yağsız süt kuru yeniden , Ayran az yağlı yoğurt kullanın, ya da krem veya ekşi krema yerine yağsız süt Düzenli salata deneyin

Yağsız et seçin Et satın aldığınızda, örneğin dana yuvarlak olarak yağsız, kuzu pirzola seçin Et ve kümes hayvanları gelen tüm görünür yağ trim ve kümes hayvanları cilt kaldırmak için emin olun

Düşük yağlı pişirme yöntemlerini kullanın Fırında ,buharla, vb

Lif artırın Tam tahıllı ekmekler ve tahıllar seçin Beyaz un için bütün tahıl unu değiştirin Daha çok sebze ve meyve yiyin

Otlar, baharatlar ve diğer tatlandırıcılar kullanın Yemeklere lezzet katmak için farklı bir yol için, limon suyu, fesleğen, frenk soğanı, yenibahar, soğan ve yağ ve sodyum yerine sarımsak deneyin Az yağlı veya sodyum içeren malzemeler kullanmak yeni tarifler deneyin ve yağ ve sodyum azaltmak için favori tarifleri ayarlayın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.