Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
danimarka, salatalar, salatası, tarifi

Danimarka Salatası Salatalar Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Danimarka Salatası Salatalar Tarifi




Danimarka Salatası salatalar Tarifi

MALZEMELER

300 gr pirinç

300 gr midye

300 gr karides

200 gr bezelye

1 küçük soğan

1 diş sarmısak

1 tatlı kaşığı toz şeker

6 sap kereviz

maydanoz

sirke

sıvı yağ

un

tarçın

HAZIRLANIŞI

Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Danimarka Salatası Salatalar Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Danimarka Salatası Salatalar Tarifi




EEF SATAY Malzemeler

650- 800 gr bonfile

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı sarımsak tozu

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı zencefil tozu

SATAY SOSU

150 gr kavrulmamış yer fıstığı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı esmer şeker

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı zencefil tozu

1 çay kaşığı kişniş tohumu tozu

8-10 damla acısso

Yarım çay kaşığı biber

Tuz

BEEF SATAY TARİFİ

Soya sosu, sıvı yağ, sarımsak tozu ve zencefil tozunu karıştırın, derin bir kaba koyduğunuz şişlerin üzerinde gezdirin Karışımı buzdolabına koyun kabın altında biriken bu sıvıyı, birkaç defa yeniden etlerin üzerinde gezdirin Şişlerin altını üste getirerek her tarafının bu terbiye ile temasını sağlayın Kızdırılmış barbekü üzerinde, yağlayarak 8-10 dakikada bir defa çevirerek pişirin Bonfileyi yanlamasına ince ve uzun dilimler halinde kesin Tahta şişlere yılankavi bir şekilde içerden dışardan çevirerek dizin, fazla bastırmadan sıkıştırın Ezilmiş yerfıstıklannı ve kalan sos malzemelerini bir blenderden geçirin, sıvı yağda pembeleştirilen ince kıyılmış soğan ve sarımsaklara ilave edip, ağır ateşte kaynatın Sos ılık iken yeniden blenderden geçirin ve koyu boza kıvamına getirip, ılık olarak şişlerin yanında servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.