![]() |
Yörük Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yörük Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 Kişilik 250 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet domates, 1 adet soğan 2 adet biber, 15 adet mantar 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak, tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağ 1 buçuk su bardağı erişte[*]1 buçuk su bardağı kasar peyniriTarifin HazırlanışıDomates ve soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() Tuzunu ilave edin ![]() Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün ![]() Üzerine su ilave edin ![]() ![]() ![]() Erişteleri fırın tepsisine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yörük Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yörük Kebabı Kebab TarifiTARHUN OTU SOSLU BONFİLE Malzemeler 4 adet dövülmüş bonfile 20 adet mantar Yarım çay kaşığı zeytinyağı 8 adet kiraz veya küçük domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tarhana otu 1 çay kaşığı mısır nişastası 8-12 adet arpacık soğanı Yarım çay bardağı üzüm sirkesi SOSLU BONFİLE TARİFİ Kızdırılmış bir tavada önce soğanlan sıvı yağda öldürün, mantarlan ilave ederek renk alana kadar tahta bir kaşıkla kanşorarak sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şifalı Bitkiler bölümümüzde de bulabileceğiniz Tarhun Otu ülkemizde Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa da yetişir, aktar ve baharatçılarda kurutulmuş olarak satılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|