Hamsili Patates Dolma Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Patates Dolma Yemek TarifiMALZEMELER 1/2 kilo hamsi 1,5 kilo iri patates 1/2 domates 1/2 kuru soğan maydanoz kırmızı biber salça tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri iyice temizleyin Kılçıklarını çıkartın Patatesleri soyun içlerini dolma olacak şekilde oyun Hamsileri bir kapta tuzlayın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biberle karıştırın Zevkinize göre diğer baharatları da kullanabilirsiniz Eğer hamsilerin tuzu eksik ise bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatın ve bir tepsiye dizinTepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı sürün ve tepsiyi sıcak bir fırına sürün 20 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve servis yapın |
Hamsili Patates Dolma Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Patates Dolma Yemek TarifiSEBZELİ IZGARA İSPENDEK Malzemeler 2 ispendek ya da levrek 2 patates,100gr haşlanmış bezelye 10 kiraz domates, 4 diş sarımsak 4 dal taze biberiye, 5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, Kırmızı toz biber SEBZELİ IZGARA BALIK TARİFİ İspendek ya da levrek balığını temizleyip bir kaba alın Üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip 1 saat marine edin Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Domatesleri yıkayın Marine ettiğiniz balığı süzerek ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın Yağını da süzüp bir tavaya alın ve patatesleri, sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteleyin Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Ocaktan alın Balığın kenarlarına hazırladığınız sebzeli karışımı yayın Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirin Fırından alıp sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|