Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, kişilik, sarma, tarifi, yemek

Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi




MALZEMELER
400 gr hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz , Kırmızı biber
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın
Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın Çıkarıp sap ve damarlarını kesin
Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın Içine hamsileri ekleyin
Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün 180oC?ta 20 dakika kadar fırınlayın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi




ALIKKONDU Malzemeler

1 kg dilimlenmiş palamut

4 soğan, 6 domates

4 kesme şeker, 2 kahve fincanı zeytinyağı

2 yemek kaşığı kuşüzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz

BALIKKONDU TARİFİ

Soğanları ayıklayıp piyaz doğrayın Domatesleri enlemesine ince daire şeklinde doğrayın Bir tencerede 1 kahve fincanı zeytinyağını iyice ısıtın Soğanları kavurun Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstıkları ve tarçını ekleyip karıştırın Üzerlerine domatesleri dizip tuz serpin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Domatesler pişerken palamutları tuzlayın Domateslerin bıraktığı su çekilmeye başlayınca bir tavada kalan zeytinyağını iyice kızdırın Kızgın yağda balıkları alt üst ederek kızartın Balıkları tenceredeki domateslerin üzerine yerleştirin 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın Balıkkonduyu servis tabağına yerleştirin Maydanozları ince kıyıp üzerine serpin ve servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.