Balık Çorbası Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Çorbası Tarifi-Yemek TarifleriBalık çorbası tarifi Deneyim: Orta Süre: 45 dakika Miktar: 4 kişilik Kalori: Yemek ID: 21 Görüntülenme: 512 Eklenme Tarihi: 08032008 Malzemeler: 2 kg balık, 1 pırasa, 3 soğan, 4 patates, 3 domates, 1 ekmek, 1 fincan zeytinyağı, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı salça, 1 tutam safran, 2 limon, 1 tutam pulbiber, 80 gr kereviz dalı, 160 gr kaşar peyniri, biber, tuz Hazırlanışı İstediğiniz cins balığı temizleyip, parçalara ayırıp yıkayın Ayrı bir yerde sebzeleri temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı zeytinyağı ile kavrun Parça balıklar ile pırasa ve kerevizi ilave edin Üç dakika daha kavurduktan sonra salça ve domatesi katın 25 litre (12 su bardağı) soğuk su ilave edin Patatesler, tuz, biber, safran ve sarmısak ilave edip kaynamaya bırakın Kaynamaya başlarken üzerinde oluşan köpüğü alın ve 30 dakika yavaş yavaş kaynatarak pişirin Ateşten aldığınız çorbayı mikser veya başka bir ezme aleti ile ezin İnce delikli bir süzgeçten geçirin ve bir taşım kaynatın Çorbanın yanında servis etmek için ekmeği küçük küçük kesin Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek fırında kızartın Kaşarı rendeleyin ve servis için bir kaba koyun Çorbanın kıvamını, rengini ve çeşnisini gözden geçirin ve hazırladığınız garnitürlerle birlikte servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|