![]() |
Kızamık Bitkisinden Yapılan Kara Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızamık Bitkisinden Yapılan Kara ÇorbaKızamık bitkisinden yapılan Kara Çorba Batı Karadeniz’in bir kısmı, özellikle Kastamonu çevresi başta Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde yetişen Kızamık bitkisi (Amber Baris) kış aylarının vazgeçilmez çorbası oldu ![]() ![]() ![]() Şahin, "Azdavay'da yıllardır Kara Çorba adıyla bilinen Kızamık bitkisi, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarını iyileştirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azdavaylı kadınların Kızamık'tan yaptıkları bu çorbanın adı yıllardır Kara Çorba olarak bilinmekte ![]() ![]() CİHAN |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|