Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böbrek, pudingi, tarifi, yemek

Et Ve Böbrek Pudingi Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Ve Böbrek Pudingi Yemek Tarifi




MALZEME:

Un (Hamur için) 2 bardak Tuz (Hamur için) 1 silme çay kaşığı
Kabartma tozu 2 silme çay kaşığı İçyağı (İnce kıyılmış) 125 gr
Su (Hamurda, karışım için, soğuk su) Kuşbaşı et (Sığır eti) 15 kg
Böbrek (Koyun ya da sığır böbreği) 175 gr Tuz (Puding içi için)
Biber Un (Puding içi için) 1 silme çorba kaşığı
Soğan (Rendelenmiş) 1 adet Su (Puding içi için) 4 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Hamurun Hazırlanması:
Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kabın içine eleyin İçyağını katın ve soğuk suyla hamur yapın Hamurun dörtte birini, pudingin üzerine kapak yapmak üzere ayırın Hamuru 15 santim çapında bir puding kalıbına yayılacak şekilde yuvarlak olarak açın ve kalıba yerleştirin
Puding İçinin Hazırlanması:
Sığır etini ve böbreği 3 santimlik parçalar halinde kuşbaşı doğrayın Etin fazla yağlarını ve böbreğin dış yağını temizleyin Eti, unu, tuzu ve biberi bir kesekağıdına koyup hafif hafif alt üst edin Eti, unu, soğanı ve suyu puding kabındaki hamurun üstüne yerleştirin Hamurun kenarlarını ıslatın Kapak yapmak üzere ayırdığınız hamuru kalıbın üzerine örtün ve kenarlarını parmağınızla bastırarak yapıştırın Puding kalıbınızın üstünü yağlı bir parça aleminyum kağıtla örtün, ama kağıdın üstüne pudingin kabarmasına olanak verecek şekilde birkaç pili yapın Aleminyum kağıdı bir parça iple kalıbın kenarına sıkıca bağlayın ve kalıbı kaldırabilmeniz için üzerine ipten bir kulp yapın Başka derince bir kaba, puding kalıbı oturtulduğu zaman kalıbın yarısına gelecek kadar su koyun ve kaynatın Sonra puding kalıbını kaynamış olan suyun içine oturtun, üstünü kapayın ve 3-35 saat kadar kaynatın Eksilen suyu tamamlamak için arda sırada kapağı açıp kontrol etmeniz gereklidir Pişme işi tamamlandıktan sonra pudingin üzerindeki aleminyum kağıdı alın ve sıcak sıcak kalıptan servis yapın
</SPAN>



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.