![]() |
Özbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özbek Mutfağı Özbek Pilavı TarifiÖzbek Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 2 adet havuç 250 gr ![]() Kara biber Tuz 1 çay kaşığı kekik 3 kaşık tereyağı 1 bardak iç bezelye 5 bardak su veya et suyu 2 adet domates 3 bardak pilavlık pirinç Tarif Bilgileri Kategori: Özbek Mutfağı Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin ![]() ![]() Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|