![]() |
Karides Tava - Yunanistan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karides Tava - Yunanistan MutfağıKarides Tava Yunan Mutfagi Malzemeler: 25 adet orta boy karides Tuz 1 limon suyu 1 çay bardağı un 3 yumurta 1 bardak galeta unu Sıvı yağ Garnitür: 1/ 2 demet maydanoz 1 limon 1/ 2 tertip “tartar sos” Yapılışı: Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun ![]() Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın ![]() ![]() ![]() Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın ![]() ![]() Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin ![]() Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|