Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek TarifiMalzemeler : 1/2 su bardağı pirinç 7,5 su bardağı tavuk suyu 4 yumurta 2 limon suyu 2 sap maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı : Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ) Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın |
Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek TarifiİTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler 4 adet piliç göğüs eti 4 adet kuru soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 3 adet domates 1 çay kaşığı acısso 1 su bardağı tavuk suyu 4 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN Sıvı yağ İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Sonra tereyağını eriterek soğanları altın şansı renk alıncaya kadar soteleyin Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küçük doğrayınTavada sotelediğiniz soğanlara hazırladığınız domatesleri ilave edin Tavuk suyunu dökerek, tuz ve acısso ile lezzedendirin Piliç göğüs ederini tuzlayıpbiberleyin Tavayı kızdırıp sıvı yağ dökün Piliçleri unlayıp, fazla unu üzerinden serpiştirin Tavada ters düz ederek pişirin Tavada çevirdiğiniz piliçleri domatesli yahni sosunda 30 dakika kadar pişirin Pişen piliç yahnisini dal maydanoz ile süsleyin Haşlanarak az yağda döndürülmüş makarna ile birlikte sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|