Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, mutfağı, tarifi, tavuk, yemek, yunan

Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi




Malzemeler :
1/2 su bardağı pirinç
7,5 su bardağı tavuk suyu
4 yumurta
2 limon suyu
2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :
Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün

Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın

Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın

Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ) Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Çorbası - Yunan Mutfağı Yemek Tarifi




İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler

4 adet piliç göğüs eti

4 adet kuru soğan

4 çorba kaşığı tereyağı

3 adet domates

1 çay kaşığı acısso

1 su bardağı tavuk suyu

4 çorba kaşığı un

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ

İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ

Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Sonra tereyağını eriterek soğanları altın şansı renk alıncaya kadar soteleyin Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küçük doğrayınTavada sotelediğiniz soğanlara hazırladığınız domatesleri ilave edin Tavuk suyunu dökerek, tuz ve acısso ile lezzedendirin Piliç göğüs ederini tuzlayıpbiberleyin Tavayı kızdırıp sıvı yağ dökün Piliçleri unlayıp, fazla unu üzerinden serpiştirin Tavada ters düz ederek pişirin Tavada çevirdiğiniz piliçleri domatesli yahni sosunda 30 dakika kadar pişirin Pişen piliç yahnisini dal maydanoz ile süsleyin Haşlanarak az yağda döndürülmüş makarna ile birlikte sıcak olarak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.