Alman Mutfağı Patates Çorbası Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı Patates Çorbası TarifiAlman Mutfağı : Patates Çorbası Tarifi Malzemeler 5 adet patates 3 yemek kaşığı sıvı Sana 3 adet pırasa 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon) 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz-karabiber Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|