İspanyol Usulü Levrek |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanyol Usulü Levrekİspanyol Usulü levrek Malzemeler • 4 adet levrek filetosu (her biri 150 gr) Vinaigrette Malzemeleri • 300 ml sızma zeytinyağı • 75 ml şeri sirkesi • 300 gr soyulmuş ve doğranmış domates • 30 gr çekirdeksiz kuru üzüm • 20 gr hafifçe kavrulmuş çamfıstığı • 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz • Lezzet katmak için tuz ve biber Sıcak Patates, Biberiye ve Zeytinyağı Çorbası Malzemeleri • 350 gr soyulmuş ve dörde bölünmüş patates • 800 ml balık suyu • 100 gr kaba doğranmış soğan • 300 ml zeytinyağı • Bir dal taze biberiye • Lezzet katmak için tuz ve biber 4 kişiliktir Yapılışı 1Vinaigrette için şeri sirkesini bir tavada kaynama noktasına kadar ısıtın Maydanoz ve çekirdeksiz kuru üzüm, zeytinyağı, çamfıstığı ve doğranmış domatesleri ekleyip ateşten alın Lezzetlendirmek üzere terbiyeleyin 2 Çorba için soğan, patates ve biberiyeyi balık suyuyla birlikte bir sos tavasına koyun Kaynama noktasına kadar ısıtın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Ateşten alın ve yumuşayıncaya kadar Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırıyla blendırdan geçirin 3 Zeytinyağını kaptaki patates karışımına karıştırarak ekleyin 4 Levrek için yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve balık filetolarını terbiyeleyin Yağ kızdığında filetoları derisi alta gelecek şekilde ekleyin ve derisi altın rengine gelene kadar 1-2 dakika pişirin Ters çevirin ve bir dakika daha pişirin Filetoları tavadan alıp 180°C fırında yaklaşık 5 dakika ya da kendi istediğiniz kadar tutarak pişirme işlemini tamamlayın 5 Balık filetolarını dört tabağa koyup üstlerine bir kaşık vinaigrette koyun Sıcak patates, biberiye ve zeytinyağı çorbasını da filetonun etrafına dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|