Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksikan Karnibahar Malzemeler: 1 orta boy karnabahar 1 doğranmış soğan 50 gr margarin 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kapari 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 200 gr beşamel sos Yapılışı: Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın Tuzlu ve limonlu sudan çıkararak süzdürün Bir tencerede margarini eritin Soğanı katarak pembe renk alıncaya kadar karıştırarak kavurun Salça, biber, kapari, maydanoz, tuz ve suyunu katarak kaynatın Karnabahar çiçeklerini koyun Karıştırarak 10 dakika pişirin Isıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine beşamel sos ile kaşar rendesini serpin 10-15 dakika üzeri hafif kızarana dek fırında bekletin Ve sıcak olarak servis yapın |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiTortilla (Gözleme) Malzemeler: 25 çorba kaşığı mısır unu 2 bardak ılık su 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır Tuz katılırYapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparılır Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişirilir Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirilir Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiKış Armudu Kremasi Malzemeler: Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış) Limon suyu 2 çorba kaşığı Toz şeker 5 çorba kaşığı Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış) Yapilisi: Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin Elde ettiğiniz armut suyuna şekeri katın Limonata bardağıyla, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek, servis yapın |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiBaharli Barbunya Fasulyesi Malzemeler: Barbunya fasulyesi Yarım kilo Soğan (Kıyılmış) 1 adet Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş İç yağı 50 gr Biber , Tuz Yapilisi: Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiGuakamole Malzemeler: 3 tane olgunlasmis avokado 1 orta boy domates 1/2 sogan (orta boy) 2 aci sivri biber 1 çorba kasigi zeytinyag 3-4 damla tabasco (aci istenirse) 1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi tuz Yapilisi: Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilirDomatesin kabugu soyulur ve küçük küçük dogranir, yarim sogan çok ince kiyilir, ezilir Aci biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir Zeytinyag ve tabasco eklenir Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir (Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar) Hepsi karistirilir Tuz ayari istege göre yapilir Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiTako - Picadillo Malzemeler: 4 kisilik 4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz) 25 gr margarin aci biber sosu 1 adet orta boy sogan 675 gr dana kiyma 175 gr domates salçasi 400 gr domates 1'er çay kasigi tarçin ve toz seker 2 çorba kasigi kirmizi sarap bir tutam kuru üzüm biraz karanfil Yapilisi: Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin Yaklasik 85-90 dakika kapagi açik olarak pisirin Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin Sicak servis yapin |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiSabana Steak Malzemeler: 1 kisilik 1 tatli kasigi margarin 200 gr dana biftek 1 çorba kasigi soya sosu Sosu için: 4 dilim ince dogranmis jambon 1 adet yesil biber 10 adet mantar 1/2 adet sogan 3 çorba kasigi aci sos yeterli miktarda kasar rendesi |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiGazpachio / Soguk Sebze Corbasi Malzemeler: 3 adet Domates 2 adet Yeşil biber 2 adet Salatalık 1 adet Kırmızı soğan 1/4 su bardağı Sızma zeytinyağı Soğuk su 2 diş Sarımsak Tuz Kırmızı biber Maydanoz Reyhan Fesleğen Taze soğan (yeşil kısmı) Limon suyu Yapilisi: Domates, biber ve tüm yeşillikleri robota koyup çektikten sonra salatalık, zeytinyağı, limon, tuz, biber ve arzu edilen koyuluğu elde edecek kadar su ilave ettikten sonra buzdolabında bekletin Servis yaparken her tabağa birer buz atın ve maydanozla dekore edin Sıcak yaz günleri için ideal bir başlangıç olacaktır |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksika Köftesi Malzemeler : 500 gr dana kıyma 250 gr koyun kıyması 1 yumurta 1 soğan 5 domates 1 dilim ekmek 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapilisi: Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın Delikli kepçeyle kenara çıkarın Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun Diğer yanda domatesleri rendeleyin Domates püresini ve sarımsağı soğanlara ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün Sicak servis yapin |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek TarifiMeksika Usulü Nohut Malzemeler: 300 gr nohut 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 dilim pastırma 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 küçük kırmızı dolmalık biber 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kekik 75 gr domates salçası Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız |
Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Mutfağı Yemek Tarifiüdnyanın en zengin mutfağı sadece acı soslarıyla Cevap: Meksika Mutfağı Yemek Tarifi frmacil sayfa 2iki Cevap: Meksika Mutfağı Yemek Tarifi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|