Kolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel Lezzetler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel LezzetlerKolay Elbasan Tava (Arnavut Yemekleri) Tarifi Yöresel Lezzetler MALZEMELER (6 Kişilik ) 500 gr Kuzu Eti (kemikli) 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Yogurt 2 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Margarin 1 Baş Soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI: Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün İçerisine etleri atın Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin![]() Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün![]() Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|