Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırTulumba Tatlısı nasıl yapılır Tulumba Tatlısı tarifi Malzemeler : 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta 1 tutam tuz Kızartmak için sıvıyağ Şerbeti için : 2 su bardağı su 500 gr tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu Tarif : Öncelikle şerbeti hazırlayınız Bunun için suyu tencereye alınız Tozşekeri ekleyiniz Kaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatınız Ocaktan alıp, soğumaya bırtakınız Hamuru için tereyağını ve suyu tencereye alınız Su kaynayınca unu azar azar ilave ediniz Karıştırarak 5-6 dk pişiriniz Ateşten alıp, soğutunuz Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yediriniz Elinizle yoğurunuz Sıkma torbasına doldurunuz Sıvıyağı hafifçe kızdırınız Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalığında yağa sıkınız Sallayarak kızartınız Soğuk şerbetin içine atınız 15 dk bekletip, servis tabağına alın ve soğuk veya ılık olarak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|