Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?Kabak tatlısı nasıl yapılır? malzemeleri 1/2 kg kabak 1 kase şeker 1/4 çay bardağı su Kabak tatlısı tarifi Kabak parçaları soyulup, dilimlenir Tencereye yerleştirilir Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum ancak ben mümkün olmadığı için biraz dar tencere kullandım Dolayısıyla kabak dilimleri birkaç katı oldu Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serptim Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirdim Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktırİsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|