![]() |
Kıraç ' Tan Akorlar ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıraç ' Tan Akorlar ...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapo 4 Am Dm İtiraf ettim kendime, seviyormuşum meğer diye ![]() Dm E Am Sonra da güldüm halime, çocuk musun oğlum diye- Dm Meğer hep çocukmuşum, büyümemişim kalmışım Dm E Am Hiç farkına varmamışım, daha sanki on beş yaşım ![]() ![]() ![]() Am Dm Ayşem, Ayşem, Ayşem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E Am Ayşem, Ayşem, Ayşem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dm Ayşem, Ayşem, Ayşem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E Am Ayşem, Ayşem, Ayşem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayşe, mutlu biten masal, madalyonun güzel yüzü hem kontes hem köylü kızı, ah ne diyeyim peri kızı Ben seni sevdim sen beni sevmesen de olur ![]() ![]() ![]() Zeten aşk budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ############################################### ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz gelincik(kıraç) İntro Bm-em-D-C-am -bm-em-D-C-bm Bm Gelincik çılgın aşkım Am C-bm Yanardağım gelincik Am D Seviyorum demedin C D Bm Ömründe bir kerecik Bm Em Şüphe dolu kalbimde D C Am Bir sızısın incecik Bm Em Seviyorum demedin D C Bm Ömründe bir kerecik Bm Bu nasıl bilmecedir Am C-bm Açıklasan olmaz mı Am D Daha mı kahrolayım ben C D Bm Bunca çektiğim az mı Bm Em Şüphe dolu kalbimde D C Am Bir sızısın incecik Bm Em Seviyorum demedin D C Bm Ömründe bir kerecik ######################################## ![]() ![]() ![]() ![]() Kapo 2 Am Ben bir garip aşk bestesiyim Dm Şu yüreğin güftesiyim F Hiç umulmaz nerelerde E Tek başıma sersefilim Am Bir garip aşk bestesiyim Dm Öyle içten öyle serin F Aklın almaz dayanılmaz E Am Tek başıma çok sefilim Am ) Ben bir garip aşk bestesiyim ) Dm ) Bilemezsin ne haldeyim ) F ) Çok uzakta bir şehirde ) E ) Bıraktığın serseriyim ) )-A- Am ) Bir garip aşk bestesiyim ) Dm ) Yalnız senin tek seninim ) F ) Arama hiç başka yerde ) E Am ) Bende gülüm aşk dediğin ) Am ) Duyulmamış hiçbir yerde ) Söylenmemiş kimselere )-B- Dm ) Sen uyurken gecelerce ) E ) Her yerinde aşk yeliyim ) ) TEKRAR -B- ) )-C- Am F Dm F E Am ) SENİN SENİN SENİN SENİN İÇİN DELİYİM ) ) TEKRAR -A- ) -Gitar Solo- TEKRAR -B- TEKRAR -C- ######################################### ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapo 3 Em Çayır çimen geze geze of Em G Çayır çimen geze geze of Am Oldum ben bir geveze Em Kızına gönül verdim B7 Darılma hanım teyze Em Am Of nenem of Am Kızına gönül verdim Em Darılma hanım teyze B7 Em Of nenem of Em Em Em Em Am Em B7 Em Am Am Em B7 Em Em Pencereden kuş uçtu of Em G Pencereden kuş uçtu of Am Yandı yürek tutuştu Em Yanma yüreğim yanma B7 Ayrılık bize düştü Em Am Of nenem of Am Yanma yüreğim yanma Em Ayrılık bize düştü B7 Em Of nenem of Em Em Em Em Am Em B7 Em Am Am Em B7 Em Em Simidimin tavlası of Em G Simidimin tavlası of Am Geldi düğün haftası Em Gelin olacam diye B7 Nedir bunun tavrası Em Am Of nenem of Am Gelin olacam diye Em Nedir bunun tavrası B7 Em Of nenem of ######################################### ![]() ![]() ![]() ![]() C Em Al bu gönlüm , gönlüm senindir) F C G 2 Çekinme bebeğim beni sevindir ) C Am Em Bak bu yürek sevgilim F C G Bir ömür geçsede senin esirin C Am Em İster öldür ister güldür bebeğim F C G İnan ki değişmez bende sevgin C Em Sen ![]() ![]() ![]() ![]() Am F C G İçimde bir meltem sıcak bir nefessin C Em Dinle ![]() ![]() Am F C G Hadi gül gülümse benim çeşmi nazım C Yazım ![]() ![]() ![]() Ayyayayayayayyayyay ) 2 ########################################## ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Em Am Endamin yeter gozlerin yeter D G C B7 Em Ugramasin sana ne huzun ne de keder Em Am ) Kalbim senden senden vazgecmeyecek ) D G ) Korkma icimde askin hic bitmeyecek ) C F# ) Eger istersen bu sonsuza dek surecek ) B7 Em ) Inan bu adam hep seni seni sevecek ) X Em Am ) Gonlum senden senden vazgecmeyecek ) D G ) Korkma icimde askin hic bitmeyecek ) C F# ) Eger istersen bu sonsuza dek surecek ) B7 Em B7 ) Inan bu adam hep seni sevecek ) Em Am D G C F# B7 Em 2 Kez Em Am Endamin yeter gozlerin yeter D G C B7 Ugramasin sana ne huzun ne de keder Em Am Bir gun gelir gecer yuzundeki cizgiler D G C B7 Ne askin son bulur ne icimde o dusler X Bolumu tekrar ![]() ![]() ![]() B7 Em C Am Em Inan bu adam hep seni sevecek ######################################## ![]() ![]() ![]() Em C Am Em ) Neler gördüm neler gönül elinden ) Em C Am Em ) A Neler yaptımsa sana dinletemedim ) Am G Bu yolların sonu hasrete çıkar ) F Dm Em ) B * 2 Çok uğraştım seni döndüremedim ) Am ) Yemin etme tutamazsın ) G ) Yüz çevirsen duramazsın ) F ) Bu yerlerden kaçamazsın ) C * 2 Em Em-F-G-Am ) tek başına yapamazsın ) Em C Am Em ) Ne kadrin bilinir ne sözün geçer ) D Em C Am Em ) Ağlayıp sızlayıp bu ömrü biter ) Am G ) Bin kere gelsen şu yalan dünyaya ) E F Dm Em ) Ne gonca gül sana ne de lalaler ) TEKRAR A ############################################ ![]() ![]() ![]() ![]() Em D ) Kan ve gül gülle diken aşkın ve sen ) Am Em ) 2 Birbirine dönük sırt sen ve ben ) D Em Bilmem anlatabiliyor muyum Em D ) Seviyorum seviyor musun ) Em D ) Ağlıyorum gülüyor musun ) Em D ) 2 Özlüyorum gidiyor musun ) G D ) Sevdikçe itiyor musun ) C B7 ) Peki öyle olsun ) Em ) Sarılıp öpen ağlayıp gülen ) D ) Sonra kaçıp giden ) 2 Am Em ) Fırtınayla sakin gece bir bilmece ) D Em Bilmem anlatabiliyor muyum Tekrar Nakarat ########################################### ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am Em F G Karahisar kalesi yıkılır gelir (x2) Am G C Am F C Dm F Em F G Kahkülü boynuna dökülür gelir dökülür gelir (x2) Am G C Am F C Yayladan gel allı gelin yayladan Am G C Am F C Dm F Em F G Kesme ümidini kadir mevladan kadir mevladan Am G C Am F C Dm F Em F G Ver elini karlı dağlar aşalım bayramlaşalım Am Em F G Ben bir koyun olsam sen de bir kuzu (x2) Am G C Am F C Dm F Em F G Meleye meleye getirek yazı getirek yazı (X2) Am G C Am F C Yayladan gel allı gelin yayladan Am G C Am F C Dm F Em F G Kesme ümidini kadir mevladan kadir mevladan Am G C Am F C Dm F Em F G Ver elini karlı dağlar aşalım bayramlaşalım ######################################### ![]() ![]() ![]() ![]() Am Dm Kayıp bir şehir gönlüm neye esir C E Am Ne olur yanımda kalsana Dm Yanlızım çok yanlızım yardımcım sırdaşım yok C E Am Ne olur sesimi duysana Dm Dağlarda kar oldum bağlarda rüzgar ) C E Am )*2 Ne olur ne olur duysana ) B7 Am B7 Am C E Am Duysana duysana ne olur sesimi duysana )*2 B7 Am B7 Am Bir duysan sesimi uçarım seninle B7 Am C E Am Alırım sonsuza sonsuza sonsuza sonsuza (N) Dm Yok olamaz yine sus bana küs bana pes bana zorla yarın Am Dm Yok gülemez yine aynı hep aynı hep aynı kaygılarım C E Am Ağlarım yanar ağlarım Lalala(Ndeki gibi çal,yavaşlayıp K gibi çal) Am Dm Kayıp bir şehir bu gönlüm neye esir C E Am (K) Ne olur benide alsana ######################################## ![]() ![]() ![]() ![]() Kapo 1 Am-C-Dm-Bb-Gm-Am Am Bb Am Dm Bb Dm ) Eski bir gelinliğe bir bakır bileziğe ) 2 C Dm Am ) Annemden kalan bu yüzüğe ) Bb Gm Am ) 2 Razıysan gel benimle ) Am-C-Dm-Bb-Gm-Am Am Bb ) Bir tanrım var bir gitarım ) C Bb Am ) Şu dünyada yapyalnızım ) Am Bb ) Bir tanrım var bir gitarım ) C Bb Dm ) Şu dünyada yapyalnızım ![]() ![]() C Bb ) Yarınımdan umutsuzum ) Bb Gm Am ) A Razıysan gel benimle ![]() C Dm Am ) ) Bazen aç bazen susuzluk ) ) Bb Gm Am ) 2 ) Razıysan gel benimle ) ) Am-C-Dm-Bb-Gm-Am Am Bb Am ) Bir lokma ekmeğe ) Am Bb Dm ) 2 Bir yudum su içmeye ) C Dm Am ) Yine de şükretmeye ) Bb Gm Am ) 2 Razıysan gel benimle ) Tekrar A ########################################### ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am Erzurum çarşı pazar leylim amman aman Dm F E Am Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Dm Am İçinde bir kız gezer oy ninen ölsün sarı gelin aman Dm F E Am Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Am Elinde kağıt kalem leylim amman aman Dm F E Am Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Dm Am Katlime ferman yazar oy ninen ölsün sarı gelin aman Dm F E Am Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Am Palandöken yüce dağ leylim amman aman Dm F E Am Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Dm Am Altı mor sümbüllü bağ oy ninen ölsün sarı gelin aman Dm F E Am Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Am Seni vermem yabana leylim amman aman Dm F E Am Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Dm Am Nice ki bu canım sağ oy ninen ölsün sarı gelin aman Dm F E Am Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim ######################################### ![]() ![]() ![]() ![]() D } Şu dünyanın gam yükünü ) 2 F#min } Çeken var mý benim gibi } Em Gece gündüz gözyaşını Am Döken var mı benim gibi Em G Gece gündüz gözyaşını D Em Döken var mı benim gibi yook Em Talihim yok bahtım kara Am Böyle hayat batsın yere G Sinesine vura vura D Em Ölen var mı benim gibi yook D } Gitmez ki başımdan atam } 2 F#m } Ben bu derdi kime satam } Em Saçlarını tutam tutam Am Yolan var mı benim gibi Em G Saçlarını tutam tutam D Em Yolan var mı benim gibi yoook ############################################ ![]() ![]() ![]() ![]() İntro: Am G F Em Am G F Em Taş duvarlar kara örtü ağrılı kalbim Am G F Em ) Dile gelse zalım toprak söylese derdim ) x2 Am G F Em zerda yare bir sevdam var yolunu şaşmış Am G F Em ) ŞaşmıŞ ama del'olmamış yalan olmamış ) x2 C Dm Am Em Deli öfkem kara sevdam hangisi galip C Dm Am Em Nerde gerçek nerde yalan bilen söylesin Am G F Em yalan diyen yalan olsun yüzü gülmesin Am G F Em zerdam yerin yanım olsun kimse bilmesin Solo: Am G F Em C Dm Am Em Deli öfkem kara sevdam hangisi galip C Dm Am Em Nerde gerçek nerde yalan bilen söylesin Am G F Em Yalan diyen yalan olsun yüzü gülmesin Am G F Em Zerda'm yerin yanım olsun kimse bilmesin ######################################## ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intro: Em F G Em )*3 Am F G Em Em (Dm Em F Em) (Dm Em F Em) ] Yalan fani dünya yalan ] Am (G Am Bb Am) ] Cani dünya zaman ](A) F ] Bir güldürüp bin ağlatan ]*2 Em ] Gene sensin hep gene kahrolan ] Em F G Em ] Olmadı gülüm dönmedi şansın ] Em F G Em ] Olmadı yürek nasıl dayansın ] (B) Em F G Em ] Bırak herşey kendince kalsın ]*2 Am F G Em ] Altı üstü sen de insansın ] Ara Intro: Em F G Em )*3 Am F G Em Tekrar A (1 defa) Klarnet solo Tekrar B (2 defa) Keman solo Tekrar B (4 defa) ######################################## ![]() ![]() ![]() ![]() Am C Em Neler gördüm neler gönül elinden Am C Em Ne yaptımsa sana dinletemedim Am F Em Bu yolların sonu hasrete çıkar ) Am F Dm Em ) 2 Çok uğraştım seni döndüremedim ) Am Yemin etme tutamazsın ) Em ) Yükselirsen duramazsın ) 2 F ) Bu yerlerden kaçamazsın ) Em F-G-F- Em ) Tek başına yapamazsın ) Am C Em Ne kadrin bilinir ne sözün geçer Am C Em Ağlayıp sızlayıp bu öçmrün biter Am F Em Bin kere gelsen şu yalan dünyaya ) Am F Dm Em )2 Ne gonca gül sana nede laleler ) Am Yemin etme tutamazsın ) Em ) Yükselirsen duramazsın ) F ) nakarat Bu yerlerden kaçamazsın ) Em f-g-f- Em ) Tek başına yapamazsın ) ###################################### ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Em Am em Yıllar sonrada bir hazan sabahında F C F Bb A Sessizce uyanırsam yüreğimde olacaksın ![]() Em Am em İşte o an nerelerden duyacaksın F C Vakit çok geç bitmiş olacak F Bb A Beni nerden bulacaksın ![]() ![]() ![]() Em D Bir defa kaybedersem Bb A Belki bir daha bulamam Em D Seni şimdi istiyorum Bb A Yıllar sonra duyamam ![]() ![]() ![]() Am F em Nerdesin sen sabahım en yürekten dualarım G F Bb A Biliyorum doğacaksın umudusunm sen bahtımın Am F em Ortasında kalbimin bir yer açtım senin için G F Bb A İstersen sonsuza kadar gelme ben yine beklerim ![]() ![]() ![]() Yıllar geçti yollar geçti Her şey geçti ömrümden Bir sen geçmedin Bir senden geçemedim Ve bugün hala titriyorsa şuranda yüreciğin Daha Da yolun var demektir Koş yeni yıllara yeni yollara Ben seni hep beklerim Kadınım nice yıllara Ve yıllar sonra Da uyanırsam bir hazan sabahında Bir şarkı daha yazacağım sana ############################################ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Em C Em Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz Am G F Em Sarılıp da geçmişe avunmak olmaz Am G F Em Ne sen kalırsın ne de ben bu dünyada Am C F Em Umudun kaybedip pes etmek olmaz Em C F Em Umudun kaybedip pes etmek olmaz Em D Em G D Em Bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa,bak şu toprağa D A C Em Her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba Am G F Em Bütün geceler mecbur varır sabaha Am C F Em Umudun kaybedip pes etmek olmaz Em C F Em Umudun kaybedip pes etmek olmaz Em C Em C Em Gönül isterdi ki hep iyi olsun çok iyi olsun Am G F Em Bütün acılar bitip her an hoş olsun Am G F Em Ama ne yaparsın insanoğlusun Am C F Em Acı olmayınca tatlı da olmaz Em C F Em Acı olmayınca tatlı da olmaz ############################################## ![]() ![]() ![]() ![]() Em A Zerdam başın kaldır ) Em A ) x2 Yanakları aldır ) Am C Hem acı hem baldır ) Am C Am Em ) x2 baldır baldır baldır am man ) Em A Zerdam benim dağ çiçegim ) Em A ) x2 hem yanımda hem özlediğim ) Am C sen serçe ben şahinim ) Am C Am Em ) x2 şahinim şahinim şahinim am man ) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|