Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, rizottoyemek, tarifleri, tavuklu

Tavuklu Ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri




Tavuklu ve Mantarlı Rizotto-Yemek Tarifleri

Malzemeler

• 4 orta boy soğan

• 200 g konserve mantar

• 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti

• 100 g tereyağı

• 250 g uzun taneli pirinç

• 400 ml tavuk suyu

• 80 g parmesan peyniri

• Tuz ve karabiber

Tarif

Tereyağını sığ bir tencerenin içinde yüksek ateşte eritin

Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin Pirinci ilave ederek karıştırın Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin

Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin Tuzunu ve biberini koyun Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.