Bamya Yemeği - Bamya Nasıl Pişirilir - Etli Bastı - Bamya Bastı Nasıl Yapılır - Bamya Bastı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamya Yemeği - Bamya Nasıl Pişirilir - Etli Bastı - Bamya Bastı Nasıl Yapılır - Bamya Bastı Tarifibamya yemeği - bamya nasıl pişirilir - etli bastı - bamya bastı nasıl yapılır - bamya bastı tarifi Malzemeler 750 gr bamya 2 çorba kaşığı tepeleme yağ 300 gr kuzu kuşbaşı 1 Su bardağı su 2 orta boy soğan 2 adet domates yarım tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı etsuyu yarım limon suyu sirke Tarifi Bamyaların başlarını ayılklayın, bir tencerede 2 kahve fincanı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzla 2 dakika kaynatın Sonra süzdürüp soğutun Yağı bir tencerede kızdırın, etleri ilave ederek pembeleştirin 1 bardak suyu katın, ağır ateşte suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin Bamyaları, başları tencerenin kenarına gelecek şekilde etlerin üzerine dizin, ortadan dörde bölünmüş soğan ve domatesi ve tuz, etsuyu ve limon suyunu da katıp üzerine küçük bir tabak kapatın, tencerenini kapağını da üzerine kapatarak 45 dakika pişirin alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|