|
|
Konu Araçları |
aldıyemek, eti, kaz, sofralarda, tarifleri, yerini |
Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaz Eti Sofralarda Yerini Aldı-Yemek TarifleriKaz eti sofralarda yerini aldı Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz eti oldukça rağbet görüyor Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Kars ve çevresinde yaygın olarak beslenen kazlar, Ekim ayının son haftasında kesilerek iyice tuzlanarak dinlenmeye bırakılıyor Daha sonra güneşte kurutuluyor Kaz yemeğini yapılışı hakkında bilgi veren Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünden Selvinaz Yılmaz, "Kazları yolunduktan sonra iyice temizleriz Daha sonra tencereye koyarak kaz eti üzerine bir miktar su koyarız Tencerenin kapağını kapatırız ve kazı iyice pişiririz Tencerenin kapağını açtığımızda, tencerenin içinde epey yağ birikmiş olur Kaz kendi yağında kavrulduktan sonra servis yapıyoruz Biz kaz etinin en fazla bulgur pilavıyla yemeğini yaparız" dedi Kazları ayrıca ekonomik olarak da kullandıklarını belirten Selvinaz Yılmaz, "Bu yıl 30 kazım vardı Bunlardan 15 tanesini kışlık için kesip saklarken, diğer 15 ise tanesini 60 YTL den sattım O parayla evim için gerekli olan malzemeleri aldım" diye konuştu Tarih: |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|