![]() |
Terbiyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuzu Şiş Nasıl YapılırTerbiyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 500 gr kuzu fileminyon 2 diş sarımsak 1 adet yeşil limon 1 Yemek kaşığı acı biber salçası 8 adet küçük acı kırmızı biber 8 adet taze soğan 225 gr pirinç Yarım çay kaşığı zencefil tozu 150 gr mısır 50 gr kuru üzüm 1 adet büyük tatlı kırmızı biber 3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı tarçın 1 Yemek kaşığı tozşeker 1 Yemek kaşığı limon suyu Tuz Tarif : Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatınız ![]() Sarımsağı soyup, eziniz ![]() Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkınız ![]() Ezilmiş sarmısağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletiniz ![]() Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayınız ![]() Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 cm ![]() ![]() Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarınız ![]() Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletiniz ![]() Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçiriniz ![]() Bu arada pirinci yıkayıp, süzünüz ![]() 1,5 Su bardağı su ile haşlayınız ![]() Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurunuz ![]() Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyiniz ![]() Haşlanmış pirinci katın ve karıştırınız ![]() Köri, tarçın, bir çorba kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı şeker ve tuzu ekleyiniz ![]() Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dk ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|