Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuzu Kol Sarma Nasıl YapılırSebzeli Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır Sebzeli Kuzu Kol Sarma tarifi Malzemeler : 750 gr kemiksiz kuzu kol 2 adet havuç 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yaklaşık 1 su bardağı su Tuz, karabiber Tarif : Fırını 180 oC' ye ayarlayınız Havuçları temizleyip iri iri doğrayınız 6-7 dk diri kıvamda kalacak şekilde haşlayınız İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayınız Üzerine tuz ve karabiber serpiniz Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarınız Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştiriniz Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz Pişen et sarmalarını fırın tepsisine diziniz Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında 10-15 dk kızarıncaya kadar pişiriniz Dilimleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|