Lezzetli Etli Bamya Tarifi Etli Bamya Nasıl Yapılır? |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Etli Bamya Tarifi Etli Bamya Nasıl Yapılır?Lezzetli Etli Bamya Tarifi Etli Bamya Nasıl Yapılır? Malzemeler (6 kişilik) Yarım kg taze bamya 1 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım kg kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış) 3-4 domates Yarım limonun suyu Tuz Etli Bamya tarifi Bamyaların baş kısımlarını dikkatlice ince bir tabaka halinde koni biçiminde soyarak ayıklayın Soğanı yemeklik doğrayın Tereyağında sararmcaya kadar kavurun Kuzu etini ilave edin Saldığı suyu çekene kadar kavurun Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su koyun Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin, hafif suyunu çekene kadar kavurun Bunun üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın Yıkanıp süzülmüş bamyayı katın Tuzunu atın Bir kez karıştırıp kapağını örtün Kaynadıktan sonra ateşi kısın Bamya yumuşayıncaya kadar pişirin 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|