|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
coregipasta, hamur, işleri, paskalya, tarifleri |
![]() |
Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler: 1 su bardagi iliktan biraz sicak sut veya su-sut karisimi 1/4 su bardagi iliktan sicakca su 1 yemek kasigi toz maya 1/2 su bardagi tozseker 1 silme tatli kasigi tuz 4 yumurta (1yumurta sarisini ustu icin ayirin) 1/2 su bardagi siviyag veya 125 gr ![]() 5-6 su bardagi aldigi kadar un Yapilisi:[*]El yakmayacak sicakliktaki suyu bir kaseye alin, icine mayayi ve sekerin birazini serpistirip 5 dakika kadar kabarmasi icin birakin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Coregi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriCEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ YAPIMI Malzemeler: - 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut - 2 tatlı kaşığı toz maya - 1 tatlı kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı yoğurt - 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin - 1 yumurta - Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı Aralarına sürmek için: - 3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ - 1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ - 1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi Yapılışı: Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin ![]() ![]() İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak ![]() Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın ![]() Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın ![]() İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın ![]() Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın ![]() ![]() Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin ![]() Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak ![]() Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin ![]() Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın ![]() 375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|