Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağaççıleklı, bavaruaz, tarifi

Ağaççıleklı Bavaruaz Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaççıleklı Bavaruaz Tarifi




Ağaççıleklı Bavaruaz Tarifi

Ağaççıleklı Bavaruaz Tarifi",
Yarım kg ağaç çileği 450 gram toz şeker 150 gram su 3 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı limon 2 damla kırmızı şekerci boyası 1 damla yeşil şekerci boyası 300 gram şantiy kreması 10 jelatin yaprağı sapları ayıklanmış ve iyice yıkanmış 500 gram ağaççileği bir tencere içine oturtulmuş kalınca delikli bir süzgece koyularak, bunlar avuç ile mıncıklamak suretiyle çileklerin su ve posasının süzgeçten tencereye geçmesi sağlanır bir tarafa bırakılır sonra bir kuşaneye, 450 gram şeker, 150 gram su, bir tatlı kaşığı limon suyu koyularak, orta ısıdaki ateşte bir taşım kaynatmak suretiyle koyu şurup yapılır, sonra da kap ateşten alınarak buna 15 dakika soğuk suda yatırılmış loadet jelatin yaprağı katılır ve karıştırmak suretiyle jelatinlerin şurup içinde erimesi sağlanır bundan sonra başka bir tencereye 3 adet yumurta akı ile 1 tutam tuz koyularak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyuca bir köpük haline gelinceye kadar telle 5 dakika dövülür, sonra da içine jelatin katılmak suretiyle hazırlanmış olan koyu şuruba sıcak olarak azar azar katmak, bir taraftan da yumurtalar hızlıca çırpılmak suretiyle bu jel tinli şurup yumurta aklarına yedirilir bu arada katılacak şurubun kaynar bir halde olmasına dikkat etmelidir sonra şurup karıştırılmış olan yumurta aklarına 2 damla kırmızı ve 1 damla kadar da yeşil şekerci boyası ile süzgeçten geçirilmiş olan suluca çilek püresi de katıldıktan sonra karışım peltemsi bir hal alıncaya kadar soğuk su içine oturtarak karıştıra karıştıra soğutulur ağaççileği kreması pelteleşmeye yüz tutuncajbuna 300 gram da şantiy kreması katılarak hep birlikte iyice karıştırılır, sonra elde edilen bu bavaruaz kreması, yuvarlak bir kalıba döküldükten sonra düzgün bir şekilde yayılır, sonra da kalıp buza gömülerek ya da buzdolabında iki saat bırakılarak dondurulur ıki saat sonra bavaruazın kalıba yapışık olan yanları bıçakla sıyrıldıktan sonra kalıbın alt kısmı birkaç kez ılık suya sokulup çıkartılmak suretiyle bavaruazın kalıp içindeki yapışıklığı giderilir, sonra da kalıbın üstüne bir tabak kapatılarak alt üst etmek suretiyle tabağa alınır ve servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.