Hakan Böreği Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakan Böreği Nasıl YapılırHakan Böreği nasıl yapılır Hakan Böreği tarifi Malzemeler : •Yarım kg koyun kıyması •Yarım kg patates •1 su bardağı et suyu •40 gr margarin •1 adet küçük soğan •1 çorba kaşığı domates salçası •1 su bardağı süt •Yarım çorba kaşığı hardal •1 Fiske muskat rendesi •Yeteri kadar tuz ve karabiber Tarif : •Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırınız •Tuz ve karabiber serpiniz •Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katınız •Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırınız •Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayınız •Kabuklarını soyup ezerek püre haline getiriniz •İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyunuz •Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yediriniz •Sonra; bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatınız •Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayınız •Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyiniz •Kıymanın üstüne püreyi boşaltınız •Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 oC' ye ayarlanmış fırına sürünüz •Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|