Kolay Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl YapılırKıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır Malzemeler 1 yumurta 1 'er çay bardağı ayçiçeği yağı ve yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un İç harç için 3 soğan 250 gram kıyma 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz, karabiber KIYMALI AÇMA BÖREK TARİFİ Hamur açmak için 3'er yemek kaşığı un ve buğday nişastası Hamur aralarını yağlamak için 100 gram tereyağı Yumurta, yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın Unu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin Soğanları soyup kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın Tereyağını eritin Hamuru 12 eşit bezeye ayırın Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın 35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın 6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin Kıymalı harcı üzerine yayın Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|